torstai 9. lokakuuta 2014

Täyteläinen acai-kulho

                     Oon aina kuolannu ihanien violettien acai-kulhojen perään tumblrissa,
                        mutta koskaan en ole saanut aikaiseksi tehdä sellaista itselleni
   
         Viime synttäreilläni sain ihanilta ystäviltäni paketillisen pakastekuivattua acai-jauhetta.
       Vietin synttäreitä tosiaan toukokuussa ja siitä asti acai -paketti on pysynyt avaamattomana.

                                                                  Shame on me. 

                                            Ihanan vapaapäivän kunniaksi päätin sitten
                                              korkata acai-jauheen vihdoinkin käyttöön.

Acai-seos olisi voinut jäädä kuvaa paksummaksi - seuraavalla kerralla vähennän siis veden määrää
                     
                          Acai on tosiaan marja, joka muistuttaa ulkonäöllisesti vähän mustikkaa.
                         Mustikan tapaan acailla sanotaan olevan lukemattomia terveyshyötyjä,
                                                    jotka liittyvät sen ravintosisältöön:

  • sisältää korkeita pitoisuuksia B1, B2, B3, C ja E-vitamiinia
  • runsaasti muun muassa kalsiumia ja rautaa, sekä omega rasvahappoja
  • paljon kuitua ja proteiinia  
       (lähde: Cocovin superfood quide)
                        
                           Acai-jauhe on siis yksi loistava lisä myös vegaanin ruokavalioon
                                            sen sisältämän kalsiumin ja raudan vuoksi.

                         Lisäksi acai on superhyvän makuinen ja se käy melkein joka paikkaan.
                         Smoothieisiin, raakasuklaaseen  ja veikkaisin, että puuronkin sekaan!



Acai-kulho: (1:lle)

*2 ½ banaania
1 iso rkl acai-jauhetta
vettä

päälle: viipaloitua banaania, marjoja, pähkinöitä..
ja @lonijanen grawnolaa:

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
7 taatelia
1 rkl kookossokeria

- Blendaa ihanan tahmaiseksi grawnolaksi.

*Voit laittaa niin monta banaania pohjaan kuin maha vetää.
 Silloin luonnollisesti suhteutat acai-jauheen määrän uudelleen.

-  Blendaa banaanit ja acai-jauhe tasaiseksi pienen vesimäärän kanssa.
Suosittelen laittamaan vettä vain pienen lorauksen
 - näin saat lopputuloksesta paksumman ja täyteläisemmän.

- Kaada paksu acai-seos kulhoon ja päällystä kaikilla haluamillasi herkuilla.

Variaatiot: Banaanin ja acai-jauheen voi myös blendata tuorepuristettuun omenamehuun, ja lisätä sekaan esimerkiksi mustikoita ja mansikoita.



                "Doing what you like is freedom. Liking what you do is happiness."

                Rakkaudella, Elli







2 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalle :)! Olen yleensä kokeillut kaikkea mahdollista, mutta nyt täytyy myöntää että acai on vierasta. Pitää laittaa korvan taakse.

    VastaaPoista