sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Golden Quinotto

Lauantai aamupäivästä suuntasin Luukkiin kiertelemään mielettömän
upeita lenkkipolkuja ja ihastelemaan luontoa, tajuttoman kauniita lampia
 ja pieniä järviä, ja ihan vaan hengittämään raikasta ilmaa sekä kuuntelemaan hiljaisuutta.

Luonto pääsee yllättämään mut aina kauneudellaan ja rauhoittavalla voimallaan,
minkä takia kerta toisensa jälkeen löydän itseni kiertelemästä eri metsiä ja lenkkipolkuja.

Metsässä kiertelyn jälkeen kotiin tultua päätin kruunata lauantaipäivän ihanan
 keltaisen kultaisella kvinotolla, joka valmistuikin alta aikayksikön.
Kvinoa hautumaan mausteiden kera, maissit ja sipulit sekä cashewpähkinät
 kevyesti pannulla paistaen ja lopulta kaikkien komponenttien sekoitus yhteen.

 Siis nam. Todellakin nam. 



Kvinoton päälle olisi sopinut loistavasti vielä lisäbuustiksi marinoitu ja
kevyesti paistettu tofu tai kikherneet, mutta ruokaisaa ruoka oli ilmankin.

Äiti sanoi, että ruokaa voisi valmistaa useamminkin, santsattuaan siihen mennessä
 jo muutaman (kolmisen kertaa :D) kerran - santsaus saakoon puhua puolestaan.


Kultainen kvinotto (noin neljälle)

3 dl kvinoaa
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
noin 1 tl kurkumaa

1 pussi maissia
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
Kalaharin suolaa

noin 1 dl cashewpähkinöitä
Kalaharin suolaa

*noin 6 kuivattua taatelia
tuoretta minttua
loraus seesamiöljyä
puolikkaan sitruunan mehu

annosten päälle halutessa: marinoitua ja kevyesti paistettua tofua tai kikherneitä
vinkki: lisää kvinottoon lopuksi vielä loraus kookosmaitoa tuomaan täyteläisyyttä

*Kokeile taateleiden sijasta tai lisäksi kuivattuja rusinoita tai aprikooseja.


- Kiehauta vesi, lisää kasvisliemikuutio ja kurkuma sekä huuhdeltu kvinoa. 
Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita kevyesti öljyssä ja lisää maissi. 
Paista, kunnes maissi on lämmennyt ja paistunut hiukan. Mausta.

- Paahda pähkinät kuivalla pannulla, ja ripottele suolaa niille. Varo etteivät pähkinät pala!

- Pilko taatelit pienemmiksi paloiksi ja hienonna minttu. Purista sitruunan mehu. 

- Lisää maissiseos, paahdetut cashewpähkinät, taatelit, minttu ja sitruunamehu
 kypsän kvinoan sekaan. Lisää sekaan loraus seesamiöljyä ja sekoita. 
Maista. Koristele valmiit annokset mintulla ja paahdetuilla casheweilla.


Golden Quinoa (for 4)

3 dl quinoa
6 dl water
1 veggie stock cube
about 1 tsp turmeric

200 g corn
1 yellow onion
2 cloves of garlic
black pepper
Kalahari salt

about 1 dl cashew nuts
Kalahari salt

*about 6 dried dates
fresh mint
some sesame oil
the juice of half a lemon

add marinated and lightly fried tofu or chickpeas on top of each dish if you like
tips: add some coconut milk into the mixture to make it creamier

*Instead of dates or in addition, try dried raisins or apricots.


- Heat the water, add the veggie cube, turmeric and quinoa. 
Let it simmer on low heat for about 15 minutes.

- Peel and chop the onions. Fry the onions lightly with oil and add the corn. 
Fry until the corn is warm and lightly fried. Season with black pepper and salt.

- Toast the nuts in a dry pan, and sprinkle salt on them. 

- Chop the dates into smaller pieces and chop the mint. Squeeze the lemon juice.

- Add the corn mixture, roasted cashews, dates, mint and lemon juice among the cooked quinoa.
 Add some sesame oil and stir. Taste. Decorate with fresh mint and roasted cashews.


"Day by day, moment by moment."

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti