sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Askel kohti positiivisempaan elämään

   Välillä tulee sellaisia hetkiä kun mikään ei hymyilytä. Mieli lähtee helposti etsimään ympäristöstä                            asioita, jotka ovat edes jollain tapaa pielessä (täällä yksi eks-pessimisti!).
              Jokainen ihminen tuntuu ärsyttävän, vaatteet kiristää, kengännauhat on auki, 
                           aurinko häikäisee niin ettei nää eteen.. lista sen kun jatkuu.

              Pahinta on jos aamulla herää myöhässä, sitten onkin jo juoksemassa bussiin
                                       ja myöhästyy kaiken päälle bussistakin.
                             Tässä vaiheessa oma turhamaisuus alkaa jo naurattaa.
                                           Miksi mieli suurentelee asioita?

               Eihän bussista myöhästyminen maailmanloppua tarkoita, vai tarkoittaako?


     Entä jos päättäisi nähdä päivässä negatiivisten asioiden sijasta ripauksen positiivisuutta?

           Ihmiset ovat ihania, vaatteet kiristää, koska söi äsken niin hyvän aamupalan,

              kengännauhat voi sitoa ja auringosta saa ilmatteeksi päivän D-vitamiinit.

       Aamulla herää myöhässä, mutta hyväksyy sen, että on jo myöhässä aikataulusta, no can do.
                                  Aina elämä ei mene suunnitelman mukaan, so?       Välillä (aika usein) kun kiinnitän huomiota ihmisten eleisiin ja ilmeisiin, niin petyn.
                                               
                                             Harva ihminen hymyilee.

Välillä (aika usein) taas kokeilen itse hymyillä vastaantuleville ihmisille ja huvitun, kun se herättää niin paljon kummastusta. Jos vaeltelet kaupungilla hymyssäsuin yksin, niin sinua pidetään lähinnä outona.

                          Tällä en tietenkään tarkoita sitä, että aina pitäisi hymyillä
                               tai että positiivisuus voisi näkyä vain naaman kautta.

                  No mikä sitten on auttanut minua näkemään asiat positiivisessa valossa?
                                      Mihin katosi se ainainen negatiivisuus?


Ensimmäinen askel: Päätä, että yrität nähdä asioiden hyvät puolet.
Tämä voi kuulostaa helpolta, mutta uskokaa, se ei ole. Asian päättäminen on kuitenkin tärkeää, koska ennen päätöstä et oikeastaan voi päästä seuraavalle askeleelle. Itse päätöksen jälkeen positiivisemman arjen toteuttaminen on jo hivenen helpompaa.

Toinen askel: Tilanteita, joissa nojaudut negatiiviseen ajattelumalliin on paljon. Huonoissa asioissa voi olla todella vaikea nähdä mitään hyvää. Asioiden hyvien puolien näkeminen voi vaatia aluksi konkreettisia keinoja. Kirjota asioiden positiivisia puolia ylös. Jos ulkona oleva sää harmittaa sinua, niin mieti, mitä hyvää sade tekee luonnolle ja sateen jälkeen ilmakin on astetta raikkaampaa.


Kolmas askel: Pysähdy ja mieti asioita, jotka ovat elämässäsi hyvin ja mistä olet kiitollinen juuri nyt. Voit kirjoittaa esimerkiksi joka päivä lapulle asian, josta olet kiitollinen ja laittaa sen lasipurkkiin. Myöhemmin voit lukea lappuja ja huomata kuinka paljon hyviä asioita elämässäsi onkaan. Voit myös kokeilla kiitollisuuspäiväkirjan pitoa, jonne kirjoitat asioita samalla periaatteella kuin lapulle.


Neljäs askel: Keskity arjen pieniin iloihin. Tänään esimerkiksi töissä pikkupoika tuli kysymään minulta "mikä tuo on", osoittaen sähköpyörän akkua. Tälläinen tilanne sai minut hymyilemään ja koko loppupäivä sujui hymyssä suin. Samoin myös äitini kirjoittamat viestilappuset aamuisin piristävät mieltä. Pienet asiat yhdessä koostuvat isoksi asiaksi ja vaikutus on näin ollen suuri. Pieniä asioita, josta voit iloita, voi olla esimerkiksi taivaallisen makuinen aamukahvi, vietetty hetki läheisen kanssa, siis ihan mitä vaan!

Viides askel: Tee asioita, jotka lisäävät hyvääoloa ja -mieltä. Oma henkireikäni on urheilu melkein missä muodossa tahansa. Välillä taas kaipaan ihan vaan sohvalla löhöämistä ja hyvän sarjan katsomista. Nää myös ihmisiä, jotka ovat sinulle läheisiä tai inspiroivat sinua. Läheiset ihmiset saavat yleensä hyvälle tuulelle.

Kuudes askel: Auta ja kehu muita. Kun saat muut ympärilläsi hyvälle tuulelle se tarttuu ja muiden auttaminen itsessään on jo palkitsevaa. Muista kuitenkin, että kehujen kanssa kuitenkin aitous on valttia! Väkinäisesti tokaistu kehu kaverille ei saa hyvää fiilistä aikaan kenellekään. Hyvä teko voi olla esimerkiksi kahvin keittäminen valmiiksi äitille (vaikka ei olisikaan äitienpäivä), tarjoamalla apua ruoanlaitossa..

Äitille ja iskälle valmistetut aamupalat - arjen luksusta
Ja takaisin siihen hymyilemiseen.. Itse ainakin olen huomannut sen, että jos nään jonkun muun ihmisen hymyilevän, niin se tarttuu pian minuun. Positiiviset energiat on siis helposti jaettavissa toisten ihmisten kanssa. Kun saat omaan elämääsi iloa, niin levitä hyvää energiaa ympäristöösi.

Helpoin tapa on vääntää suu hymyyn. 


                               "A smile is the most beautiful curve on a woman's body."

           "Take the time every day to be grateful, thankful for everything that you have.
                        You can always have more but you could also have less."

                                                        Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti