torstai 22. tammikuuta 2015

Kauppa, jossa voisin pyöriä tuntikausia

Olen käsittämättömän iloinen siitä, että kokoajan erilainen hyvinvointitarjonta lisääntyy ja lisääntyy. Kahviloita, joissa tarjontaan raakakakkuja, smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja ja terveellisiä lounasvaihtoehtoja ilmestyy aika-ajoin, smoothie on enemmänkin nykyään sääntö kuin poikkeus kahviloiden menuissa, eri lehdet kirjottaa ja pohtii paljon kasvisruoasta tulevia hyötyjä ja jakaa ohjeita kasvis- ja vegaaniruokien valmistukseen ja raakasuklaakin alkaa viedä pikkuhiljaa tilaa perinteikkäältä Fazerin siniseltä.Viime syksynä Ruotsin reissulla satuin kiinnittämään huomiota siellä vallitsevaan tarjontaan. Monissa paikoissa kassan karkkihylly oli täytetty erilaisilla pähkinä- ja hedelmäsekoituksella ja muutenkin ruokakauppojen luomutarjonta oli ainakin joissain paikoissa laajempi.
 Myös terveelliseen ruokaan keskittyviä lounaspaikkoja ja kahviloita katukuvassa näkyi paljon.

Uskon vakaasti siihen, että Suomi on pikkuhiljaa seuraamassa Ruotsin jalanjälkiä ja kuluttajat alkavat kiinnostumaan aiempaa enemmän luomuruoasta.
Yksi harras toiveeni on myös se, että kaupan kassan karkkihyllyjä koristaisi raakapatukat ja erilaiset pähkinä- ja kuivahedelmäsekoitukset - ainakin vielä jonain päivänä.

Myös yhtenä unelmana olisi saada Suomeen Whole Foods -ketju, joka on Saran sanojen mukaan Prisman kokoinen Ruohonjuuri, eli toisinsanoen hyvinvoinnin mekka.

Mutta ennen kuin Whole Foods rantautuu Suomeen,
 niin ollaan kiitollisia siitä, että meillä on Ruohonjuuri. 


Ruohonjuuri on ehdottomasti kauppa, jossa voisin pyöriä tuntikausia ja ostaa lähes kaiken. Ruohonjuuressa myydään lähes kaikkia keksittävissä olevia superfoodeja, erilaisia levitteitä, raakasuklaata, luonnonkosmetiikkaa ja kaikenlaisia elintarvikkeita,
 joista suurin osa on luomua ja vegaanista, 

Ainakin kahdessa Helsingin Ruohonjuuressa myydään myös valmiita aamu- ja välipaloja sekä lounaita. Kaikki deli-tuotteet taitavat myös olla täysin gluteenittomia ja vegaanisia ja osa on myös raakavegaanille sopivia. Kuolaan lähes aina Citykäytävän ohi kävellessäni ihanaa ikkunasta loistavaa smoothieiden värikirjoa, raakakakkupaloja ja täyteläisiä tuorepuuroja. 
Delistä nappaan mukaan evästä yleensä vain silloin, kun olen kiireinen, mutta söisin kyllä ilomielin useamminkin valmiita gourme-aterioita.

Delin ilmestyminen Ruohonjuureen on taas askel eteenpäin - terveellisen ruoan nauttiminen on tehty helpoksi ja nopeaksi, eikä sen eteen tarvitse nähdä sen suurempaa vaivaa.

Matka parempaan huomiseen jatkuu, step by step.


"Small acts, when multiplied by millions of people, can transform the world."

Rakkaudella, Elli


5 kommenttia:

 1. Ahh Rohonjuuri on kyllä niin mahtava paikka! Ihan kuin toinen koti :D
  Oon kyllä samaa mieltä, että Whole Foodsin saapuminen Suomeen olisi ihan jymyjuttu, mutta jo se, että meillä on Ruohonjuuren kaltanen paikka, pistää myös hymyn huulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!!😍 ihanaa, että meillä on Ruohonjuuri!

   Poista
 2. Ilman tota deli-osuutta kuvailit just Raumalla olevan ruokapuoti Lumon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa!:) Se on sit varmaan kans ihana paikka! Tykkäisin.. ❤️

   Poista
  2. Jos joskus ikinä löydät ittesi Raumalta niin poikkea siellä!

   Poista