perjantai 2. lokakuuta 2015

Cardamom Potato Stew


Oltiin tossa parisen viikkoa sitten tyttöjen kanssa brunssilla - missäs muuallakaan kuin Sandrossa.
Sandron brunssilla ykkösjuttuina pysyy aina hummus (!) ja salsa. Yleensä noiden kahden
 herkullisten tahnojen rinnalle valikoituu yksi lemppari lämpimistä ruoista. 

Tällä kertaa se oli pata, joka yllätti oudoilla, mutta tajuttoman hyvillä mauilla. En olisi nimittäin koskaan uskonut, että kardemumma voisi sopia niinkin hyvin perunan pariksi. 

Kardemumma ja peruna - o u t o a.

Padasta inspiroituneena ja lumoutuneena, päätin kokeilla valmistaa samantapaista herkkua kotona. Niin syntyi idea tähän kardemummaiseen pataruokaan, joka on parhaimmillaan nautittuna kynttilän valossa sunnuntai-iltana yhdessä rakkaiden kanssa. Ja jottei lautaselle jää tipan tippaa, tulee padan rinnalla nauttia myös palanen tuoretta leipää, jolla pyyhkiä loput kastikepisarat lautaselta.


Kardemumma-perunapata 
(iso padallinen)

10 perunaa
5 porkkanaa
1 kukkakaali
2 keltasipulia
1 pkt esikeitettyjä punaisia linssejä

2-3 rkl Maizenaa
2 tlk kookosmaitoa
2 luomu kasvisliemikuutiota
runsaasti sahramia tai kurkumaa ja kardemummaa

mantelilastuja

- Kuori perunat ja porkkanat. Puolita perunat ja lohko muut kasvikset. Kaada pataan. 

- Sekoita Maizena pieneen määrään kookosmaitoa. Lisää Maizena-kookosmaitoseos, 
loppu kookosmaito, murennetut kasvisliemikuutiot ja runsaasti mausteita vihannesten päälle. Sekoittele ja lisää vielä mausteita, jotta seos maustuu kunnolla.

- Laita 225 asteiseen uuniin noin pariksi tunniksi
Lisää noin tunnin jälkeen padan pinnalle mantelilastuja, jotta ne ehtivät muuttua rapsakoiksi.
Mitä pidempää pataa jaksat hauduttaa, sitä paremmaksi se muuttuu - joten kärsivällisyyttä. 

- Nauti pata vastaleivotun tuoreen leivän ja raikkaan salaatin kanssa.


Cardamom Potato Stew 

10 potatoes
5 carrots
1 cauliflower
2 yellow onions
1 package pre-cooked red lentils

2-3 tbsp Maizena
2 cans coconut milk
2 organic veggie stock cubes
plenty of saffron or turmeric and cardamom

slivered almonds

- Peel the potatoes and carrots. Halve the potatoes and block the other veggies. Pour into a pot.

- Mix Maizena with a small amount of coconut milk until the mixture becomes smooth.
 Add Maizena-coconut milk mixture, coconut milk, crumbled veggie cubes and plenty of spices
 over the veggies. Stir and add more spices so that the flavor gets stronger and better. 

- Put into a preheated oven to 225 degrees for a couple of hours. 
After one hour, add the slivered almonds on top of the veggie mixture. 

- The longer you keep the pot in the oven, the better it becomes - so please, be patient.

 - Enjoy with fresh bread and some fresh salad.


"Cold but sunny nights and candles."

Rakkaudella, Elli

7 kommenttia:

  1. Ihanaa slowfoodia kylmeneviin syysiltoihin. Vaikuttaa ulkonäön ja ainesten perusteella todella herkulliselta padalta, täytyy testata heti tulevana viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä toi tosiaan on! Ite tein tota heti viime viikonloppuna kans uudelleen, oli niin herkkua! Ihanaa syksyä!:)

      Poista
    2. Kiitos samoin!<3

      Poista
  2. Aah tää vaikuttaa tosi ihanalta! Pakko kokeilla. :) Jostain kumman syystä kaikki kookosmaitoa sisältävät ruuat on aina niin herkullisen täyteläisiä. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hahah, oon täysin samaa mieltä! :D Kerro sit et mitä pidit!:) Ihanaa loppuviikkoa!

      Poista
  3. Ihan huippu resepti! Kokeilin tänään ja oli kyllä niiiin hyvää. Ihana varsinkin nyt kun ilmat viilenee. Ens kerralla vaan pitää uskaltaa laittaa vielä enemmän kardemummaa :) Kiitos!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes ihana kuulla!:) Mulla kävi tän reseptin kehittelemisyrityksellä samalla tavalla - en uskaltanu laittaa tarpeeks just kardemummaa :D Kiiiiiitos sulle!

      Poista