lauantai 26. huhtikuuta 2014

Proteiinivaahto


Proteiinivaahto. Mitä se voisikaan pitää sisällään? Proteiinijauhetta kenties? Ei tälläkertaa.
Tämä on ollut yksi lemppari iltapalaresepteistäni varmaan jo vuoden enkä kyllästy tähän i-k-i-n-ä.

Mikä parasta, tätä herkkua voi valmistaa niin aamupalaksi, välipalaksi, hienoksi jälkkäriksi tai vaikka ennen tai jälkeen treenin. Itse vetelen tätä lähes aina illalla. 




Proteiinivaahto

* 2 kananmunan valkuaista 
steviaa pieni ripaus / muutama tippa (tarvittaessa)
* 1 banaani muussattuna
*125 g maustamatonta maitorahkaa 

makuvaihtoehtoja: noin 1 dl puoliksi sulia marjoja / soseutettua hedelmää
kaakaojauhetta / maapähkinävoita (n.1 rkl) banaanin sekaan muussattuna 

* Voit erotella kanamunista valkuaiset - tällöin keltuaisia menee hukkaan.
Kaupassa on valmiiksi valkuaisia eroteltuna mm. Laitilan Proegg, vähän alle 1 dl vastaa kahta kananmunan valkuaista. Banaani tuo mukavan rakenteen vaahtoon, mutta voit käyttää pelkkää steviaa/hunajaa.Rahkan sijasta voit käyttää paksua jogurttia, esim.turkkilaista jogurttia.

- Laita valkuaiset sekoituskulhoon. Jos käytät steviaa, lisää se valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä muodostuu kiinteä vaahto (menee noin minuutti!). Lisää muussattu banaani ja rahka vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti lusikalla seos tasaiseksi, jottei vaahdo menetä rakennettaan. Maista.

Jos et lisännyt steviaa ja kaipaat makeutusta, voit lisätä sitä nyt. Jos et halua käyttää steviaa, niin voit lisätä hunajaa makusi mukaan tai jättää makeutuksen pois.

Tässä vaiheessa voit maustaa vaahtosi haluamallasi tavalla. Jos haluat tehdä monimakuisen vaahdon, jaa vaahto eri kuppeihin ja lisää jokaiseen eri makua.

Laita tarjoiluastiaan, lisää päälle vaikka pähkinämurua ja marjoja koristeeksi.






Yksi syy miksei tähän kyllästy helpolla on se, että makuvaihtoehdot ovat loputtomat. Jos haluaa suklaisen vaahdon, niin lisää vaan raakakaakaojauhetta sekaan, tai jos tekee mieli jotain raikasta, niin blendaa vaikka mangoa soseeksi vaahdon joukkoon. 

Yksi alltime favourit on sellainen, että laitan kippoon pelkkää basic bansku-pohjaa, sitten jaan vaahdon kahteen, laitan toiseen puoleen mustikkaa ja toiseen vadelmaa. Sitten ne kippoon, niin tulee trio-vaahto, nam!


Viime kesän vaahtoja: vesimelooni-, mansikka-banaani- ja mustikka-banaanivaahto

Kokeilkaa rohkeesti eri makuja ja etsikää omat suosikkinne!

Rakkaudella, Elli

3 kommenttia:

  1. Hei, hieno blogi sinulla täällä aluillaan,. Sait minulta ensimmäisen haasteesi, käy kurkistamassa, http://kasvunilo.blogspot.fi/.

    VastaaPoista
  2. Hei, just löysin tän siun blogin ja on ihan super ihana!! Tää ohjekkin on niin kiva että huomenna on pakko kokeilla!! :) Ihanaa! Jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihana kuulla! Ja kokeile ihmeessä, tää on varmaan mun yks lemppariresepteistä! :)

      Poista