Tänään aamulla neljältä kello siirtyi tunnin taaksepäin ja kesäaika loppui virallisesti.
Parin päivästä alkaa marraskuu ja aamut sen kuin pimenevät.
Omissa energialeveleissäni olen myös huomannut muutosta
- aamulla nukuttaisi vähän pitempään ja tunneilla meinaa silmät väkisinkin painua kiinni.
Ruokakuvien kuvaaminen on tullut haastavammaksi valon puutteen myötä.
Nykyään kuvia ottaessa lähes kaikki kodin valot on laitettava päälle,
jotta saisi edes kohtalaisen hyviä kuvia.
Eiköhän valittamista tullut jo tarpeeksi.
Siirrytään vuodenajan ihaniin puoliin, sillä niitäkin on, uskokaa pois!
- Ilmojen kylmetessä saa hyvän syyn oleskella lämpimässä kotona, sohvalla leffojen ääressä Samalla voi myös kutsua jonkun kaverin vaikkapa teelle viettämään kylmää syysiltaa.
- Kodin tunnelma muuttuu talven tullessa täysin erilaiseksi - kynttilät ja kotoisat valot luovat maagisen ja tunnelmaisen ilmapiirin kotiin.
- Keittiössä uusien perunoiden tilalle kaikki ihanat uuniruoat: syysjuurekset, lämmittävät ja mausteiset padat. Aamupalapuolella yleistyy ainakin meillä uunipuuro eri maustein.
- Saa jo pikkuhiljaa alkaa ripotella kanelia ruokaan kuin ruokaan joulua odotelessa
Nautitaan siis nyt elämästä yhtälailla kuin kesälläkin,
eikä heitetä aikaa hukkaan seuraavaa kesää odotellessa. Siihen on kuitenkin vielä puolisen vuotta!
Mainitsinkin jo ylhäällä syksyn ja talven ihanaksi puoleksi pataruokien yleistymisen.
Pataruoat yhdistän aina yhteisiin perhe sunnuntaipäivällisiin - pitkään haudutettu pata kerää koko perheen saman pöydän ääreen vaihtamaan kuulumisia ja kertailemaan viikolla tapahtuneita asioita.
En ole syönyt kunnollisia pataruokia kotona oikeastaan kuin silloin kun vielä söin lihaa. Burgundinpata taisi olla silloin klassikko sunnuntairuoka.
Näin talven tullessa halusinkin luoda padoista inspiroituneena oman verokkeen herkulliselle pataruoalle, jota maistoin Sandron brunssilla ensimmäistä kertaa parisen kuukautta sitten.
Brunssit menevät jollain tavalla samaan kategoriaan myös patojen kanssa
- molemmat nimittäin kokoavat läheiset saman pöydän ääreen vaihtamaan
kuulumisia ja nauttimaan yhdessävietetystä ajasta.
Omasta mielestäni onnistuin saavuttamaan saman makumaailman Sandron curry-padan kanssa. Kermainen kookosmaito yhdistettynä makeaan sipuliin ja bataattiin sekä kikherneiden suutuntuma loivat täydellisen curryn, josta tuli ehdottomasti uusi lemppariruokani.
Vielä kun osaisin valmistaa Sandron sahramileipää,
jolla pyyhkisin lautaselle jääneet kastikkeen jämät..
Kermainen kookos-bataatticurry:
2 bataattia
1 ½ isoa sipulia
½-1 prk kikherneitä
1 prk kookosmaitoa
*2 rkl kasvisfondia/kasvisliemikuutiota
oman maun mukaan currya
rakuunaa
lisäksi: keitettyä täysjyväjasmiiniriisiä
*Voit myös tehdä oman kasvisliemen keittämällä vihanneksia
vedessä ja lisäämällä mausteeksi Kalaharin suolaa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuutioi bataatit ja lohko sipuli.
Laita ne isoon uunivuokaan/-pataan kikherneiden kanssa.
- Mausta currylla ja rakuunalla.
Lisää kookosmaito ja kasvisfondi. Sekoita hyvin.
- Laita pata uuniin. Hauduta noin tunti välillä sekoittaen.
Ruoka on valmis, kun bataatit ovat pehmenneet ja kodissa
on huumaavaa jasmiiniriisin ja lämpimän curryn tuoksu.
- Tarjoile jasmiiniriisin kanssa (..ja Sandron sahramileivän kanssa, nyyh.)
Nauti ruoka yhdessä rakkaittesi kanssa.
"Cold, cozy nights, warm blankets, & hot chocolate."
Rakkaudella, Elli
Hyvälle näyttää. Mustakin tuntuu että hyviä kuvia on niin vaikea ottaa, kun valo vähenee. Harkitsen jo ärhäkän otsalampun hankkimista :D
VastaaPoistaBloggaajan ongelmat.. :D Mullakin täällä kaikki maholliset valot jo päällä..
PoistaJa kiitos! :)
Heii!! Jos et vielä tiedä niin Sandron gluteenitonta leipää myydään Anton&anton ruokakaupoissa :) (nimimer.sain tietää tämn mahtavan asian pari pvä sitten & olen leipätaivaassa :DD)
VastaaPoistaMoikka!
PoistaEn tosiaan tiennyt!! Siis oon yrittäny googlailla sitä eri hakusanoilla tuloksetta. Pakko päästä pian tonne Anton&antoniin! Iskee jo valmiiks leipähimo :D
Kiitos, kiitos, kiitos!! <3