torstai 12. kesäkuuta 2014

Rakkaudesta Roomaan

Rooman lämmöstä on palattu kotiin tänne (ei itseasiassa niin) kylmään Suomeen. Roomassa oli yksinkertaisesti täydellistä; siellä oli lämmintä, ihmiset olivat ihania ja todella sympaattisia, kaupunki oli kauniin rosoinen ja jokapuolella riitti nähtävää!


En ole ikinä aikaisemmin käynyt Italiassa, mutta se ehdottomasti pomppasi suosikkimaideni listalle. Roomassa matkat taittuivat kävellen, sillä halusimme hyödyntää koko lyhyen reissumme ja tutustua kaupunkiin ja se myös kannatti! Kävellessä näkee ihan eri tavalla asioita ja pienet kävelykadut olivat herttaisimpia.

No mitä sitten teimme Roomassa?
Ensimmäisenä päivänä kävimme Rooman kuuluisammalla torilla, Campo de Fiorilla. Siellä oli paljon erilaisia kojuja, joissa myytiin muun muassa tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja marjoja, erilaisia mausteita ja pastaa. 

Hintataso oli melko matala Suomen hintoihin verrattuna, esimerkiksi kirsikoita myytiin 2 euroa/kilo. Hedelmät ja marjat olivat todella tuoreita, ei valittamista.

Suomen torien valikoimaan voisi myös tulla erilaisia mukeja, jossa olisi tuoreita marjoja ja hedelmiä pilkottuna nautittavaksi - sitä odotellessa..

En ollut aikaisemmin maistanut tuoreita mulpereja (kuivatut ovat parempia!!)
Rooma ei ole ehkä paras paikka, jos noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Jokaisessa paikassa on tarjolla erilaisia pastoja, pizzoja ja leipää, ja harva ihminen tuntuu tietävän mitä gluteenittomuus tarkoittaa. Olimme kuitenkin selvittäneet valmiiksi joitain ruokapaikkoja ja päätin listata teille suosikkejani.


Ehdottomasti lemppariravintolaksi valikoitui Ginger. Gingerissä on tarjolla erilaisia smoothieita, salaatteja, lounasvaihtoehtoja (kalaa, kanaa..) ja hedelmälautasia ja suurin osa valikoimasta on luomua. 

Lounasaikaan ravintolaan oli jonkun verran jonoa, mutta odotus kannatti. Vaikka ihmisiä oli paljon, niin ruoka tuotiin nopeasti pöytään tilaamisen jälkeen. Oli mukavaa syödä paikallisten seassa (turistiryysä ei oikein viehätä)

Ginger sijaitsee Via Borgognona 43/44, aivan Rooman pääshoppailukadun Via del Corson varrella.

Gingerin taivaallinen salaatti oli pakko kokea kaksi kertaa!

Toinen paikka, jossa kävimme syömässä oli Aromaticus. Se muistuttaa pikemminkin pientä lounaspaikkaa kuin ravintolaa. Paikka on kuitenkin todella tunnelmallinen, varsinkin illalla, ja henkilökunta on supermukavaa. Ruokalista on melko pieni ja sillä on melko kevyttä ruokaa, kuten esimerkiksi hedelmäistä salaattia, smoothieita ja carpacciota.

Siellä myydään ruoan lisäksi muun muassa luomuteetä, kirjoja ja erilaisia makuöljyjä.

Annokset olivat keskiluokkaa, mutta smoothiet yllättävän maukkaita - miinuksia ehkä siitä, että smoothiet muistuttivat enemmän mehua kuin sellaista täyteläistä smoothieta mihin olen tottunut ja siitä, että astiat olivat kertakäyttöisiä. 

Aromaticus sijaitsee Via Urbana 134:ssa.
Aromaticus - myymälä, ravintola. Toisella lautasella bulguria, tomaattisalaattia, baba ghanoushia ja hummusta.

Mainitsemisen arvoinen ruokapaikka on myös Ops! Cucina Mediterranea e Vegetariana. Kävimme kyseisessä ravintolassa illallisella ja siellä oli tarjolla runsas valikoimainen illallisbuffet. 
Tarjolla oli esimerkiksi haudutettua munakoisoa tomaattikastikkeessa, tofua seesaminsiemenillä kuorrutettuna, salaattia, paahdettuja sieniä, grillattua kesäkurpitsaa yms. 

Ruoka maksettiin painon mukaan, joka ei mielestäni ole paras asia, koska silloin ei ikinä voi tietää paljonko hinnaksi tulee. Läheskään kaikissa ruoissa ei lukenut, että mitä ne on, joten piti vähän sokkona valita, että mitä lautasellensa ottaa.

. Ravintolassa ja sen terassilla oli kuitenkin todella ihana tunnelma ja ruoka oli maukasta! Kameralla en muistanut ottaa kuvia, mutta kokeilemisen arvoinen paikka mielestäni!

Ravintola sijaitsee Via Bergamo 56:llaRoomassa oli joka kulmalla joku jätskipaikka ja makuja riitti. Yhdessä paikassa, jossa kävimme, oli After eight jätskistä Creme Bruleeseen ja Bountyyn.

 En voisi sanoa, että Rooma olisi shoppailijan unelma, sillä melko pitkälle siellä on samat liikkeet, joita Suomessakin on. Matkapäivinämme oli todella kuuma ja maksimekossakin meinasi läkähtyä. Heinä-elokuussa Roomassa on kuulemma vieläkin kuumempi, joten kesäkuun alku oli hyvä valinta.

Kaiken kaikkiaan matka oli todella onnistunut ja kolme kokonaista päivää riitti hyvin, vaikka pitempäänkin olisin viihtynyt!Roomaan on kyllä ihan pakko päästä uudelleen, rakastuin kaupunkiin ensisilmäyksellä!
 Italiy, I will be back.

"Travel is the only thing you buy that makes you richer."


Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti