tiistai 17. kesäkuuta 2014

Yksinkertaiset aamupalat part 1

Tänään toka kesätyöpäivä takana ja seitsemän viikkoa edessä! Toissapäiväinen oli mahtava lopetus kesälomapätkälle: aamusta Linnanmäellä kutsuvierasaikana, brunssilla kaverin kanssa, näin pitkästä aikaa kunnolla sukulaisia, kävin lenkillä koirulin kanssa ja arpaonni osui kohdalleni Green Streetin raakasuklaakilpailussa, jes!

Nyt kun työt alkaa, niin aamupalojen on myös pakko olla entistä nopeammin valmistettavissa. Yksinkertaisuus siis kunniaan ja luovuus valloilleen. 

Kuvat vanhoista arkistoista, aamulla on meinaa oikeesti aikamoinen kiire
Tänä aamuna päätin tehdä jotain, mitä en ole pitkään aikaan valmistanut, nimittäin puuroa. Puuro täyttää kaikki kriteerini tällä hetkellä sillä se on: nopeaa valmistaa, yksinkertaista, maku ei voi mennä mönkään ja se täyttää ja antaa voimaa pitkälle päivään, varsinkin kun päälle heittää vielä ekstraboostia.

En nyt voisi sanoa tätä seuraavaa reseptiksi vaan enemmänkin aamupalaideaksi. Aamupalainspiraatiota. Superjauheiden käyttö on täysin valinnaista, voit jättää ne halutessasi myös pois.

Miksi superjauheita kannattaisi lisätä?

Toco (riisinlesejauhe) - hyvä E- ja B- vitamiinin lähde, E- ja B-vitamiini vaikuttavat esimerkiksi ihon hyvinvointiin. Molemmat ovat ihmiselle välttämättömiä ja ne on saatava ravinnosta. Tocon maku on todella kermainen ja se lisää kermaisuutta kaikessa, mihin sitä lisää!

Lucuma-jauhe - runsaasti beetakaroteenia, kalsiumia, rautaa ja B-vitamiineja. Lucuma-jauheessa on ihanan kinuskinen maku ja se sopii hyvin myös makeutukseen. Yksi lemppari superfoodeistani!


Pikapuuro lempipäällisillä (1:lle)

1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
noin 2 dl mantelimaitoa (/muuta nestettä)
kalaharin suolaa
1 rkl tocoa (riisinlesejauhe)
(1 tl lucumaa/macaa)
(tarvittaessa makeutusta: vanilja-steviaa/kookossokeria/vaahterasiirappia..)

päälle: maitorahkaa (/turkkilaista jogurttia tms), ½ banaani, kourallinen mulpereja ja cashewpähkinöitä, vadelmia

- Keitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan
- Lisää lopuksi makeutus, suola ja haluamasi jauheet
- Heitä päälle lisää superia ja nauti herkullinen aamupalasi!

Huom! Mittoja voi soveltaa omaan käytäntöön/tarpeeseen sopivaksi. Energiantarve on ihan eri aktiivisuustasosta yms riippuen."Start each day like it's your birthday."

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti