perjantai 18. heinäkuuta 2014

Helsingin herkullisin brunssipaikka

      Viikonloppu lauantai ei olisi voinut paremmin alkaa - kävely kaverin kanssa Töölönlahdella
                              ja siitä suoraan supernälkäisenä Sandroon brunssille.

     Sandrosta on tullut vuodensisällä vakkaribrunssimesta niin minulle kuin varmasti monelle muullekin.
                         Sandro tosiaan on voittanut jos minkänäköistä palkintoa;
                          paras brunssi, paras ravintola ja paras etninen ravintola.

                                         Ja palkinnot se tosiaankin on ansainnut. 
             Muistan ensimmäisen kerran kun etsin netistä kiivaasti jotain brunssipaikkaa
                    ja luin eri suositteluja läpi. Aina jostain ponnahti eteen Sandron sivut.


Kun menin Sandroon, niin ennakkoluuloja oli, paikka ei nimittäin näytä niin kutsuvalta ulkoapäin.
Kaikki ennakkoluulot kuitenkin karisivat heti kun pääsin sisälle - 
henkilökunta tuli heti tervehtimään ja ohjaamaan pöytään,
kynttilät toivat tunnelmaa ja sisustus oli kotoisa.
 Kassalta annettiin maksun jälkeen skumppalasi käteen.

Ja ne tarjoilut.
 Pöydät Sandrossa vaan notkuvat ruokaa ja siellä tosiaankin tulee kylläiseksi (ähkyyn).
On kylmien ruokien pöytä, jossa on muun muassa erilaisia salaatteja, couscousta taateleilla ja rusinoilla, marinoituja kasviksia, hummusta, harissaa, tsatsikia, leipää ja croissantteja.

Omasta mielestäni Sandrossa parasta on leipä. Leipä saa oranssin värinsä sahramista, kuori on rapeaa, sisältä leipä on pehmeää ja lämmintä. Mikä parasta, leivän saa myös gluteenittomana.


                         Tarjolla on yleensä myös kolmea erilaista lämmintä ruokaa. 
Lämpimät ruoat ovat aina olleet hyvin haudutettuja ja kaikki mausteet pääsevät esiin ja mikä parasta,
                              kasvikset eivät ole vetisiä (kasvisruoan suurin virhe)

     Tällä kertaa tarjolla oli jotain sieni-quinoa-punajuuri-pataa, butternutkurpitsa-kookospataa,
                   riisiä ja jotain pastapaistosta. Omaksi suosikiksini valikoitui kurpitsapata,
                             jossa maut olivat ihanan lempeitä mutta silti täyteläisiä.
            Dippasin myös leipää siihen, ja se osoittautui vielä paremmaksi tavaksi syödä sitä!

                             Lämpimät ruoat tuntuvat vaihtuvan joka kerta brunssilla.
             Olen syönyt siellä myös muun muassa ratatouillea ja seitan-/tofu-kasvispataa.



           Tarjolla on aina myös iso läjä erilaisia hedelmiä.Tällä kertaa tarjolla oli viinirypäleitä, appelsiinia,
                    vesi- ja hunajamelonia. Sen lisäksi oli myös briejuustoa ja maitorahkaa marjoilla.
                                 
                                   Näiden lisäksi on mango- ja marjasmoothieta ja appelsiinimehua. 
                                        Juotavaksi on myös Clipperin minttuteetä, kahvia ja vettä.


      Sitten on vielä erikseen iso pöytä jälkiruoille. Jälkiruokapöydässä on paljon erilaisia kakkuja, joista jokainen löytää itselleen jotain, sillä erikoisruokavaliot huomioidaan hyvin gluteenittomalla/laktoosittomalla/vegaanisella tarjottavalla. 

Pöydässä on esimerkiksi porkkanakakkua, suklaakakkua ja juustokakkua.
      Vegaaninen kesäkurpitsa-brownie on noussut ihan ylitse muiden; kosteaa, mehevää, täyteläistä
(tulee ihan himo kun ajatteleekin)


Olen esitellyt Sandron monelle kaverille ja kaikki ovat pitäneet kovasti paikasta.
Sandro on kyllä yks lempipaikka, jos etsitään Helsingistä vegeruokaa.
Siellä kovin lihanmättäjäkin joutuu tunnistamaan ruoan olevan hyvää!

Sandrossa kaikki ruoka ei siis tosiaan oo vegaanista. 
Lauantaisin Sandrossa on vegebrunssi, jossa tosin on helppo syödä täysin vegaanisti jättämällä vaan maitorahkan ja tzatzikin (ja jotkut kakut) pois lautaselta. 
Sunnuntaina Sandron brunssilla saa lihaakin, 
mutta itse nään lihan aika turhana lisänä tälle brunssille. 

Oon kuullu myös paljon hyvää Sandron lounaasta, tai no oikeastaan illallisestakin. 
Ite en oo vielä testannu kumpaakaan, mutta en usko siihen menevän kauaa!


Ja heh, mietin brunssin jälkeen kaverin kanssa, että miten oikeen pystyn suosittelee tätä brunssia kellekään kun sen jälkeen on ihan ruokakoomassa eikä liiku puoleen tuntiin minnekään!
Tai no, ainakin mä aina oon, koska en osaa ikinä lopettaa ajoissa, vaikka aina mä lupaan sen itelleni ennen sinne menemistä.

Sandro siis sijaitsee about viiden minuutin kävelymatkan päässä Hakaniemen metrikseltä. 
Tarkemmin osoitteessa Kolmas linja 17.Brunssi maksaa reilu 20 euroa, mutta on täysin sen arvoista laadukkaiden raaka-aineiden ja laajan valikoiman (ja tunnelman, ja makujen..) takia.

Ja varotuksen sana, kannattaa varata brunssi ainaskin viikkoa ennen, muuten on turha kuvitella pääsevänsä brunssille haluamana päivänä. 

Tehkää itellenne palvelus ja menkää Sandroon!

Rakkaudella, Elli




2 kommenttia:

  1. Siis saako tuolla alaikäsetki skumppaa vai oliks se jotai alkoholitonta versioo? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha siis joo saa :D Ja toi kyl maistuu aika kuivalle skumpalle et en usko et on alkoholitonta mut paha sanoo!

      Poista