sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Taatelipatukka ja eri variaatiot

               Jääkaapin avaamaton herkkutaatelirasia houkutteli hyödyntämään niitä aamupalassa.
                                     
                                         Aamupalapatukkareseptit saavat siis jatkoa.
                             Tällä kertaa resepti ei sisällä laisinkaan omenaa, niin kuin                                                                               vastaavanlainen Omenapiirakkapatukka versio.



                          Aamupalapatukkaresepti on tosiaan todella muokattavissa oleva resepti,
                                     niin kuin jo aiemman postauksen yhdessä taisinkin mainita.
                               
                                                       Tässä muutamia vaihteluehdotuksia:

  •   Suklaanystävä voisi heittää esimerkiksi ruokalusikallisen carob-/raakakaakaojauhetta               pohja-ainesten sekaan ja täytteeksi sulatettuja vadelmia tai helppoa chiahilloa (ohje alhaalla)
  • PB-jelly: Täytteeksi muussattuja sulatettuja vadelmia "hilloksi" ja maapähkinävoikerros hillon päälle ennen uuniin laittoa. Lisukkeeksi tuore/pakastevadelmia kruunaamaan ateria.
                        ! Hilloon saa enemmän rakennetta hyödyntämällä chiasiemeniä:

                                                                 Helppo chiahillo:

                             - Soseuta 1 dl haluamiasi marjoja 1 dl kanssa vettä soseeksi.
                    - Sekoita 3 rkl chiasiemeniä, pari rkl agavesiirappia ja esim.vaniljajauhetta.
                                                 - Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.


  • Bounty: 1 rkl raakakaakaojauhetta taikinaan, täytteeseen reilu 1 rkl kookosmaitoa ja 2 rkl kookoshiutaleita. Lisukkeeksi sulatettua raakasuklaata ja kaakaonibsejä.
  • Päärynä-karamelli: täytteeseen 1 pieni tai puolikas iso päärynä soseutettuna kahden tuoretaatelin kanssa. Valmiin patukan päälle maapähkinävoita.
  • Marja-jogurttipatukka: täytteeseen marjaista cashewkermaa- blendaa noin 2 rkl casheweita mansikoiden/vadelmien kanssa tasaiseksi, makeuta tarvittaessa. Voit lisätä vielä aitoa vaniljajauhetta mausteeksi

Taatelitäytteinen aamupalapatukka: (1:lle)

taikina*2 rkl gluteenitonta kaurajauhoa2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita½ tl leivinjauhetta½ tl ceylon-kanelia3 rkl muussattua kypsää banaania
halutessasi hieman makeutusta

Salty Caramel täyte

2 tuoretaatelia
vettä oikean koostumuksen saavuttamiseksi
ripaus Kalaharin suolaa

lisäkkeeksi:

kaneliomenat: ½ omena ja kanelia

- Pilko omena viipaleiksi, ripottele kanelilla ja laita uuniin noin 10 minuuttia ennen kuin patukka on valmis.
 Voit myös tehdä kaneliomenat nopeasti mikrossa.

päälle: sokeroimatonta maapähkinävoita

*Voit tehdä itse gluteenitonta kaurajauhoa blendaamalla gluteenittomia kaurahiutaleita, kunnes niistä muodostuu jauhoa. Gluteenitonta kaurajauhoa on myös saatavilla kaupoissa. 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
Mittaa taikinan kuivat aineet syvälle lautaselle ja sekoita. 
Lisää banaani ja sekoita taikinaksi

- Voitele leivinpaperi kevyesti kookosöljyllä. 
Ota puolet taikinasta ja levitä se tasaisesti leivinpaperille patukanmuotoon.

- Muussaa taatelit haarukalla soseeksi veden kanssa. Itse käytin noin 2-3 rkl vettä. 
Mausta ripauksella suolaa.

- Levitä täyte patukan päälle suht tasaisesti veistä tai lusikkaa apuna käyttäen

- Levitä loppu taikina täytteen päälle veistä apuna käyttäen.
 Voit yrittää saada taikinan kokonaan täytteen päälle ja sulkea täytteen
 taikinan sisälle

- Laita patukka 175 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. 
Ota patukka uunista, kun taikina on tummentunut hiukan ja näyttää valmiilta. 
Yleensä patukka on valmis, kun kotona alkaa olla huumaava tuoksu

- Nosta patukka lautaselle lastaa apuna käyttäen ja lisää lautaselle haluamasi lisäkkeet

- Nauti ihanasta aamupalastasi ajan kanssa!


"I like cosy, intimate houses." 
- Tori Amos

Rakkaudella, Elli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti