sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Uuniomenat supertwistillä

                 Tämä aika vuodesta, on yksi selvästi lempivuodenajoista, nimittäin alkusyksy.

         Aamuisin aurinko jaksaa vielä nousta, on mitä parhaimmat ulkoilu- ja lenkkeilysäät,
                          puut alkavat pikkuhiljaa vaihtaa väriä ja ruska valtaa luonnon,
  ja ilmassa on ihana tuulen vire - joka saa jotenkin aina aikaan tietynlaisen vapauden tunteen.


Vaikka olenkin täysin kesäihminen, niin toisaalta tunnun olevan sen verran optimistinen,
että keksin aina jokaisesta vuodenajasta jotain hyvää, ja sitä kautta muutkin vuodenajat alkavat kelpaamaan paremmin.

Suomessa on neljä vuoden aikaa, joten eikö olisi aika ikävää tykätä vain yhdestä niistä?
Kaikkina kolmena muuna vuodenaikana sitten vaan odottaisi sitä yhtä.

Jos tunnistat itsesi olevan yhden vuodenajan ihminen, niin 
kokeile vaikka pistää paperille ylös ihania asioita jokaisesta vuodenajasta.
Luulen, että listalle löytyy ainakin pari asiaa,
 joita voit sitten fiilistellä kyseisen vuodenajan koittaessa.


Viikonloppuna hääräilin taas keittiössä omenien parissa.
Taas kokeilun alle pääsi melko klassikko syysannos, nimittäin uuniomenat.

Ei voisi olla parempaa, kuin syksyn pimeissä illoissa uuniin tökätty vuoallinen suloisen makeita ja siirappisia uuniomenoita. Omenat ei vaadi paljoakaan valmisteluja ja maustuvat lähes itsessään uunissa. Uunista otetut omenat lautaselle, päälle vaniljakastiketta ja sohvalle viltin alle niitä nauttimaan.


Mulperitäytteiset uuniomenat

6-7 omenaa

vähän alle ½ dl kookossokeria
1 tl ceyloninkanelia

mulpereja/rusinoita/taatelin palasia..

vaaleaa agavesiirappia
noin 1 dl vettä

tarjoiluun: vaniljakastiketta, tai esimerkiksi vaniljaista banskujädeä


- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

- Pese omenat, poista siemenkota. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään. 
Nosta omenat vuokaan.

- Tiputa omenan koloon mulpereja tai muita kuivahedelmiä, lisää noin 1 tl sokeri-kaneliseosta, ja tiputa vielä mulpereja kolon täytteeksi.

- Valuta omenille agavesiirappia ja lisää astian pohjalla vettä. 

- Paista omenoita uunissa noin 45 min. Valele agavesiirapilla omenoita parisen kertaa paiston aikana. Omenat ovat valmiita, kun ne näyttävät mehukkailta ja halkeilevat osittain.


"I love Autumn because there is so much peace and cold beauty revolving around us.
 Autumn signifies change, and sometimes that's what we need."

Rakkaudella, Elli





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti