keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Raakakakkuhistoriani

Siitä on vierähtänyt aikaa, kun valmistin elämäni ensimmäisen raakakakun
 - muistan vieläkin sen, kuinka täpinöissäni silloin olin. 

Ensimmäisen raakakakun valmitus oli aikamoista kamppailua. Siirtelin raakakakun pohjamassaa blenderistä toiseen ja yritin saada pähkinöistä ja taateleista edes suht tasaisen seoksen. 
Pitkään siinä meni, mutta lopulta massasta muodostui koostumukseltaan oikeanlainen seos.


Cashewkerman valmistaminen oli jo huomattavasti helpompaa, ja loput komponentit valmistuivat vaivatta. Maistelin seosta suoraan blenderistä ja vaadin äitiäkin maistamaan.
 Muistan, kuinka jo silloin ihmettelin, kuinka niin terveellinen pystyi olemaan niin hyvää? 

Ensimmäisen raakakakun valmistin pari vuotta sitten kesällä ja olin kerännyt omin pikkukätösini juuri reseptiin tarvittavat pari desiä villivadelmia.
 Itse kerätyt vadelmat veivät makuelämyksen vielä pidemmälle.

En tiedä, onko ensimmäinen kakkumuistoni muovaantunut muistissa entistä hohdokkaammaksi kokemukseksi, mutta niin ainakin sen muistan. Ensimmäinen kakkuni on vieläkin yksi ehdottomasti lempparikakuistani, vaikken olekaan valmistunut sitä uudelleen tuon maagisen kesäpäivän jälkeen.
Ensimmäisestä kakusta innostuneena jatkoin keittiön puolella terveellisten herkkujen
 ja erityisesti raakakakkujen valmistamista.

Erityisen paljon olen valmistanut ja maistattanut kakkuja iskällä,
 ja siellä valmistin myös tokan raakakakkuni: karamelli-mansikkaraakakakun.

 Viime kesänä tein itselleni synttärikakuksi kuvassa näkyvän 
ihanan banaani-maapähkinävoi semiraakakakun.


Kesällä teki mieli jotain kevyempää ja raikkaampaa herkkua, mistä syntyi idea raaka jätskikakulle. Vihdoinkin viime kesällä sain myös kasaan rahat upeaan ja jo pitkään haavena olleeseen Vitamixiin, jonka avustuksella raakakakkujen valmistus on muuttunut entistä sutjakkaammaksi
 ja lopputuloskin on entistä laadukkaampaa.Kesällä valmistin paljon kakkuja kaudenmukaisesti tuoreista itse kerätyistä luonnon marjoista. Ylemmässä kuvassa näkyy mansikka-suklaakerroskakku ja alempana mustikka-suklaakerroskakku.

Syksyllä lupauduin valmistamaan Saralle synttärikakun
 johon tuli ihania macadamiapähkinöitä ja mansikkakreemi.


Syksyllä omenasadon ollessa päällä valmistin ainakin pariin otteeseen ihanan ja upean Maria Lönnqvistin Parhaat kakut -kirjasta raaka omenapiirakkaa. Pari vuotta sitten valmistin kakun myös jouluaatoksi ja kyseinen piiras sopiikin paremmin kuin hyvin niin syyssadon kuin joulun tarjoiluihin.

Maria on myös yksi niistä ihmisistä,
 jotka inspiroivat minua niin elämän kuin kakkujenkin suhteen.Joulun lähestyessä valmistin yhden lempparikakkuni ja valmistusta en kyllä tehnyt ihan lyhyimmän kaavan kautta. Ensin valmistin raakaa nutellaa, josta syntyikin idea raakakakku pohjaan. Sen jälkeen pohja oli pari päivää jääkaapissa odottamassa inspiraatiota. Inspiraatiopiikin iskiessä heitin eri täytteiden aineet blenderiin ja masterpiece oli syntynyt: Nutella mansikka-suklaaraakakakku


Yleensä käydessäni iskällä, vien tuliaiseksi raakakakun. Ennen joulua valmistin mukaan vietäväksi täyteläisen mustikka-kookoskakun kardemumman maulla.

Joulupäiväksi valmistin jälkkäriksi Marian klassikon, balilaisen suklaakakun.

Olen nyt valmistanut kakkuja noin kaksi vuotta ja on huimaa huomata, kuinka paljon olen mennyt eteenpäin. Yksi suurista unelmistani on valmistaa joskus raakakakkuja
 ja muita raakaherkkuja työkseni. Vielä jokupäivä..


"Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. 
The time will pass anyway."

Rakkaudella, Elli1 kommentti:

  1. ai että alkopa tehä mieli raakakakkua! itsekin tykkään näitä väsäillä vaikka laitteet ei ookaan ihan pro-tasoa.. :D ylikuumenevalla sauvasekottimella mennään!
    onko sulla muuten reseptejä kaikkiin kakkuihin? karamelli-mansikkaraakakakku ainakin ois varmasti mun makuun nimittäin! :) kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista