maanantai 16. helmikuuta 2015

Stockholm - always in my heart

Pari viikkoa sitten viikonloppuna olin pitkästä aikaa Tukholmassa, tosin vain päivän. 
Tukholma on yksi lempi kaupungeistani ja yksi unelmistani onkin 
joku päivä asua siellä, tai ainakin Ruotsissa.

Yllätyin laivabuffan runsaasta vegaanivalikoimasta ja laadusta!
Aina kun vaeltelen Tukholman katuja, tunnen olevani jollain tapaa kotona. Kaiken lisäksi Ruotsi on mielestäni älyttömän kaunis paikka ihanine pikku sulosine katuineen, iloisine ihmisineen ja jotenkin vaan kaikenkaikkiaan tuntuu, että paikasta saa aina positiiviset vibat.

Tukholmassa vietetystä ajasta ei jäänyt kyllä puuttumaan mitään - aurinko paistoi kirkkaalla taivaalla, sain viettää ikimuistoisen päivän kahden ihanan ystäväni kanssa lempikaupungissani, hellin kehoani herkullisella raakaruoalla, nautin, hymyilin, kuvasin ja kiertelin läpi tunnelmallisia pikku putiikkeja.


Suurimman osan päivästä vietimme Södermalmissa. Vierailemisen arvoisia paikkoja oli erityisesti Nytorget 4:ssa sijaitseva Urban Deli, jossa oli myynnissä runsaasti luomu tuotteita ja muun muassa raakajädeä sekä jopa ihanan HURRAWin raakavegaanisia huulirasvoja!
Södermalmissa kiertelyn lomassa istuimme myös alas ihanaan raakaravintolaan, joka kulkee nimellä Matapotek ja sijaitsee Bondegatan 6:ssa. Matapotekissa on muun muassa tarjolla runsas smoothie- ja mehuvalikoima superfood lisukkeineen, päivittäin vaihtuva maukas lounas ja raakaherkkuja.
Itse tilasin herkullisen punajuurisalaatin, raakasuklaasmoothien ja raakapizzan. 

Yksi kavereistani otti kevätrullia salaatin kanssa ja toinen kavereistani otti saman kombon mun kanssa. Annoksissa kaikki maut pelasi loistavasti yhteen ja ateriasta jäi kaikinpuolin raikas ja kevyt, mutta sopivan täysi olo.

Paikasta jäi tosi hyvä mieli, koska henkilökunta oli niin mukavaa ja tunnelma kotoinen.
 Lisäksi ruoka oli huippuhyvää ja aion kyllä ehdottomasti käydä paikassa 
seuraavalla Tukholman visiitilläni.Lopuksi vielä ennen laivalle menoa rentouduimme hetken Blueberryssä, joka sijaitsee lähellä Tukholman 'ydin keskustaa', Sibyllegatan 15:ssa. Blueberyssä tarjotaan myös supersmoothieita, terveellisiä lounasbokseja ja raakapalloja. Lisäksi siellä on myynnissä terveellisiä välipalavaihtoehtoja, kuten raakapatukoita, ja erilaisia mysli- ja superfoodsekoituksia. 


Kaiken kaikkiaan Tukholman reissu oli todella onnistunut ja oli ihanaa ja rentouttavaa viettää päivä läheisten ihmisten kanssa sekä kaiken lisäksi hauskaa asioida ruotsiksi paikallisten kanssa.

Eilisestä ravintolapäivästä juttua myöhemmin,
 nyt suunta kohti lentokenttää ja uusia seikkailuita - Vi ses!


"Stockholm, always in my heart."

Rakkaudella, Elli


6 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus ja Tukholma on kyllä ihana kaupunki! <3 Näyttää siltä, että teillä oli ihan huippu reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus!❤️ Oli huippu reissu ja odotan jo sitä, milloin pääsen uudelleen!

   Poista
 2. Ihanan kuulosia paikkoja ja aurinkoinen postaus <3 Pistän vinkit talteen!

  VastaaPoista
 3. Ei HURRAW:it suomalaisia ole! : )

  VastaaPoista