torstai 30. heinäkuuta 2015

Kesäkeitto 2.0.


Sanoisinko, että kesäkeitto ei ollut koskaan kärjessä lemppariruokienlistalla.
 Ainakin kerran kesässä äiti valmisti perinteistä kesäkeittoa täysmaidosta ja tuoreista kesävihanneksista. Vaikka tuoreet kesävihannekset yhdistettynä kermaiseen 
ja ihanan täyteläiseen liemeen kuulostaa nykyään jo hyvältä yhdistelmältä,
 niin ennen pidin visusti huolta siitä, että olin kaukana keittiöstä kesäkeittopäivänä.

Ajat on kuitenkin muuttuneet, ja nykyään ehdottomasti yksi kesän lempiherkuista on kesäkeitto. Raikas ja maukas lounas, jossa loistaa kausivihannekset parhaalla mahdollisella tavalla.

 Aitoja makuja mahan täydeltä ja kesäfiilis taattu. 


Kesäkeitto 2.0. (noin 4:lle)

4 porkkanaa
pieni kukkakaali
3 kevätsipulin vartta
noin 10 uuttaperunaa
*1 pkt papumiksiä
noin 4 dl tuoreita herneitä

loraus vettä
1 tlk kookosmaitoa
*1 ½ kasvisliemikuutiota

päälle: ruohosipulia

*Itse käytin GoGreenin papumiksiä, jossa on esikypsytettyjä borlotti-papuja, kikherneitä ja isoja valkoisia papuja. Kasvisliemikuutioiden sijasta voit käyttää Kalaharin suolaa ja mausteita.

- Pese porkkanat ja uudetperunat. Pilko porkkanat, kukkakaali ja perunat lohkoiksi. 
Hienonna kevätsipuli. Lämmitä vesi ja kookosmaito kiehuvaksi, lisää kasvisliemikuutiot
 ja pilkotut ainesosat. Anna keittyä melkein kypsiksi, ja lisää sekaan pavut ja tuoreet herneet.

- Kun kaikki ainesosat ovat kypsiä ja pavut ja herneet lämpimiä, keitto on valmista. 
Koristele annokset hienonnetulla ruohosipulilla ja nauti - mielellään ulkona auringonpaisteessa.


Summer Soup 2.0. (for 4)

4 carrots
small cauliflower
3 stalks of spring onion
about 10 new potatoes
*1 can bean mix
about 4 dl fresh peas

about 1 dl water
1 can coconut milk
*1 ½ vegetable stock cube

chives

* I used GoGreen's bean mix, which contains borlotti beans, chickpeas and large white beans. Instead of a vegetable broth cubes, you can use the Kalahari salt and spices.

- Wash the carrots and new potatoes. Chop the carrots, cauliflower and potatoes into wedges.
Finely chop the spring onions. Heat the water and the coconut milk toboil, add vegetable stock
  and all of the chopped ingredients. Add beans and peas.

- When all the ingredients are cooked and the beans and peas are warm, the soup is ready.
Decorate with chives and enjoy in the sunshine.


"Summer and soup."

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti