perjantai 18. syyskuuta 2015

Kermainen ja kookoksinen porkkanasosekeitto

Mikä olisi parempaa syksyisenä myrskypäivänä kuin iso lautasellinen kuumaa sosekeittoa 
samalla selaillen vanhoja lehtiä, jotka ovat kaivautuneet lehtikasojen alle. 

Tunne siitä, että ei tarvitse lähteä kotoa mihinkään, etenkään ulos myrskyn riepoteltavaksi, 
vaan pystyy viettämään koko päivän tekemättä no, ei oikeastaan mitään. 

Teetä ja tv-sarjoja, Instagramin ja Tumbrlin selailua, uusien ideoiden kehittelyä ja luovia päiväunia. 
Voi syksy olla näköjään ihan kivakin - it's all about attitude.


Palatakseni sosekeittoihin. Sosekeitot ovat ehdottomasti yhdistä helpoimmista arkiruoista ja makuyhdistelmiä löytyy laidasta laitaan. Sosekeiton voi halutessaan tehdä kevyeksi ruoaksi, 
tai sitten ruokaisemmaksi kokonaisuudeksi lisäten keiton päälle esimerkiksi
 marinoituja kikherneitä, papuja, siemeniä, pähkinöitä, tofua tai vaikkapa cashewkermaa.

Sosekeiton pariksi käy loistavasti itse tehdyt gluteenittomat sämpylät ja raikas vihersalaatti. 
Keiton voi koristella vielä halutessaan tuoreilla yrteillä, jotka tuovat samalla
 makua tasapainoiseen kokonaisuuteen. Ihania syysiltoja ja herkutteluhetkiä!

Kookoksinen porkkanasosekeitto

8-10 porkkanaa
2-4 perunaa
1-2 sipulia
½ l vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk kookosmaitoa
1 rkl rakuunaa
mustapippuria

päälle: (paistettuja) Kalaharin suolalla, savupaprika- ja 
valkosipulijauheella marinoituja kikherneitä, siemensekoitusta ja basilikaa

vinkki: lisää keittoon Srirachaa tai chiliä tuomaan potkua!


- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli. Lisää kattilaan.

- Lisää kasvisten päälle vesi ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutio
 ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

- Kun vihannekset ovat kypsiä, kaada osa keitinvedestä pois (noin 3-4 dl).
Lisää keittoon kookosmaito ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi keitoksi.
 Kiehauta keitto, ja lisää rakuuna sekä mustapippuria, sekoita. Maista. Lisää suolaa mikäli tarvitsee.

- Kaada kulhoille ja koristele marinoiduilla kikherneillä, siemensekoituksella
 ja tuoreella basilikalla. Tarjoile kotitekoisen leivän ja salaatin kanssa. Nauti. 


Creamy Coconut Carrot Soup

8-10 carrots
2-4 potatoes
1-2 onions
½ l water
1 veggie stock cube
about 1 can coconut milk
1 tbsp tarragon
some black pepper

Add: chickpeas marinated in Kalahari salt, smoked paprika and garlic powder, seeds, basil
Tip: chili goes well with this soup, try to add some Sriracha, for example.


- Peel and chop the carrots and potatoes. Chop the onion to small cubes, Put all the veggies to a pot.

- Add water and bring the water to boil, add the cube, Let simmer in low heat about 15 minutes.

- When the veggies are cooked, pour some of the spicy water away (about 3-4 dl)
Add coconut milk until you get a right consistency. Heat the soup again.

- Puree the soup with a hand blender or with a blender. Add tarragon and black pepper.
 Stir. Taste and add Kalahari salt if needed. 

- Decorate with marinated chickpeas, seed mix and basil.
Enjoy with homemade bread and some salad.


"September and some soup, carrot soup."

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti