perjantai 13. marraskuuta 2015

Semi Raw PB Cake

Isänpäivä oli ja meni, mutta voin sanoa, 
että tämä isänpäivää varten valmistamani semiraakakakku on ja pysyy.

Ainakin yhtenä all time lempparinani.

Tätä raakakakkua en tosiaan kutsuisi kuuna päivänä täysin raa'aksi, sillä kakussa
 on vähän normaalista raakakakun kaavasta poikkeavia ainesosia: pohjassa on gluteenittomia kaurahiutaleita ja täytteessä silkkisen pehmeää tofua. Tofua? Kyllä. Kokeilunhaluisena halusin kokeilla, miten pehmeä tofu soveltuisi kakkuun ja korvaisi osan täytteen (cashew)pähkinämäärästä.
 Mikäli kuitenkin soijatuotteet näyttävät vain punaista valoa, suosittelen käyttämään silkkisen
 tofun sijaan enemmän cashewpähkinöitä - noin kolmisen-nelisen desiä reseptin kahden sijasta.

Suosittelen myös testaamaan raakakaakaojauheen lisäystä täytteeseen, 
jolloin tuloksena pitäisi olla ihanan täyteläinen ja pehmeä suklaa-maapähkinävoikakku (nam!).
Itse ainakin aion kokeilla suklaa-maapähkinävoi -muunnelmaa seuraavaksi.

Ihanaa ja kakuntäyteistä viikonloppua, nauttikaa!



Semi Raw maapähkinävoikakku:

pohja:

1 dl manteleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
pari ripausta Kalaharin suolaa

2 dl tuoretaateleita
2 rkl kaakaonibsejä
2 rkl vesihauteessa sulatettua kookosöljyä

maapähkinävoitäyte:

6 tuoretaatelia
2 kypsää banaania
1 pkt pehmeää tofua
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 dl sokeroimatonta maapähkinävoita
noin 1 tl vaniljauutetta
ripaus Kalaharin suolaa
1 dl vesihauteessa sulatettua kookosöljyä

päälle: vesihauteessa sulatettua raakasuklaata, cashewmurua..

- Valmista ensin pohja. Blendaa neljä ensimmäistä ainetta muruksi. 
Lisää taatelit, nibsit ja kookosöljy. Blendaa yhtenäiseksi seokseksi. 
Painele vuorattuun, noin 18 cm, irtopohjavuokaan. Painele pohjamassaa myös reunoille.

- Blendaa kaikki maapähkinävointäytteen yhteen tasaiseksi seokseksi lukuunottamatta kookosöljyä. Lisää lopuksi kookosöljy ja sekoita vielä tasaiseksi. Maista. Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen tekeytymään pariksi tunniksi. Koristele ja säilytä jääkaapissa. Mikäli koristelet kakun raakasuklaalla, laita kakku vielä ennen tarjoilua hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.


Semi Raw PB Cake:

base:

1 dl almonds
2 tbsp raw cacao powder
2 dl gluten-free oat flakes
some Kalahari salt

2 dl dates
2 tbsp raw cacao nibs
2 tbsp coconut oil, melted

peanut butter filling:

6 dates
2 ripe bananas
1 pkg silken tofu
2 dl cashews, soaked
2 dl unsweetened peanut butter
1 tsp vanilla extract
some Kalahari salt
1 dl coconut oil, melted

toppings: melted and drizzled raw chocolate, crumbled cashews..

- Prepare the base first. Blend the first four ingredients into crumble. 
Add dates, nibs and coconut oil. Blend to a quite sticky mixture.
 Press the mixture to a springform pan, about 18 cm, lined with parchment paper. 

- Prepare the peanut filling by blending all the ingredients, except coconut oil,
 together until the mixture becomes creamy. Taste. Pour over the base and put the cake
 into the freezer for a couple of hours. Decorate and store in the fridge. Enjoy!



"Delicious. Just delicious."

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti