Olen aina ollut minttusuklaan ystävä. Minttu ja tumma kaakao on mielestäni täydellinen pari toisillensa. Halusin yhdistää nämä maut suklaan lisäksi toiseen herkkuuni, lettuihin (vai pannukakuiksiko näitä kutsutaan?)
Nämä piparminttu-suklaaletut ovat täysin gluteenittomia ja halutessaan myös laktoosittomia ja/tai vegaanisia. Reseptin maitorahkan voi korvata esimerkiksi soijajogurtilla ja kananmunan "no egg"-valmisteella tai chia-/pellavansiemengeelillä (1 muna = 1rkl chia-/pellavansiemeniä jauhettuna + 3 rkl vettä, sekoita ja anna geeliytyä n.10 min)
Piparminttuletut
(1:lle nälkäiselle, noin 11 lettua)
½ dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 iso rkl maitorahkaa (/paksua jogurttia)
½ banaani
1 kananmuna/2 valkuaista
noin 1 tl mantelimaitoa (/muuta nestettä)
1 scoop (eli noin 0.8 dl) vaniljaprodejauhetta
*pari tippaa (noin 4) pipirminttu-uutetta
1 rkl raakakaakao-/carobjauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus steviajauhetta
*Oma piparminttu-uutteeni on Streenbergs-merkkistä ja olen hankkinut sen luontaistuotekaupasta
- Mittaa aineet kulhoon ja blendaa ne sauvasekoittimella tasaiseksi.
Voit myös mitata aineet blenderiin ja ajaa ne tasaiseksi
- Laita levy lämpenemään täysille (12), laske lämpötilaa (3½) ja laita vähän kookosöljyä pannulle
- Kaada seosta pannulle ympyröiksi. Parin minuutin päästä kokeile lastalla kääntää letut nopeasti ympäri ja paista vielä noin minuutti. Itse tykkään, että letut jäävät vähän tahmaisiksi sisältä joten siirrän ne kääntämisen jälkeen melkein heti lautaselle
- Laita letuille lempipäällisesi ja nauti!
(maapähkinävoi sopisi jälleen varsin mainiosti!)
"Happiness is...a pancake breakfast."
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti