Olen tosi kiitollinen kaikille, jotka viitsivät väkertää kommentteja,
sillä on hienoa saada palautetta omasta työstä.
Mitä blogiini tulee, niin ajattelin jatkossa kirjoitella laajemmin hyvinvoinnista
ja tottakai jakaa myös reseptejä. Jos teille tulee jotain postausideoita,
niin laittakaa ihmeessä viestiä kommenttiboksiin tai vaikka instagramiin!
Olin tosiaan viime viikonloppuna käymässä iskällä ja tuliaiseksi valmistin
mansikka-suklaaraakakakun, jonka koristelin tuoreilla mansikoilla.
Nopeimmat ehkä huomasivatkin instagramissa kuvan,
jossa valmistelin sitä yömyöhään kynttilänvalossa.
Kakku oli itseasiassa taas kerran vain semiraaka, koska kaurahiutaleet, joita käytän, eivät ole raakoja. Tämän raakakakun kruunasi tuoreet mansikat.
Maut ovat ihan eriluokkaa, kun käyttää tuoreita mansikoita pakastemarjojen sijaan!
(myös hyvä syy tehdä raakakakkuja oikein urakalla kesällä)
Mansikka-suklaaraakakakku (semiraaka, 25 cm vuoka)
Pohja:
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl mantelijauhoa
*2 dl (tuore) taateleita
* 1 dl rusinoita
2 rkl lucumaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl agavea
(/hunajaa)
Mansikkakerros:
*6 dl
cashew-pähkinöitä
noin 400 g (tuoreita)
mansikoita
1 kypsä banaani
1 dl agavea
(/hunajaa)
1 tl vanilja-uutetta
1 dl kookosöljyä (vesihauteessa
sulatettu)
yhden sitruunan mehu
Suklaakerros:
3 kypsää avokadoa
1 dl raakakaakaojauhetta
(/carobjauhetta)
½ dl lucumaa
1 dl kookosöljyä (vesihauteessa sulatettu)
1 dl agavea (/hunajaa)
1 rkl soijalesitiinijauhetta
noin 1 dl vettä
ripaus Kalaharin
suolaa
* Voit käyttää tuoretaateleiden sijaan kuivattujakin, mutta liota taatelit silloin. Voit käyttää rusinoiden sijasta pelkkiä taateleita. Jos et omista vahvaa blenderiä, liota pähkinöitä ennen kakun valmistusta pari tuntia. Suosittelen liottamaan pähkinät muutenkin, sillä silloin ne sulavat helpommin ja entsyyminestäjäaineet poistuvat
- Laita noin 25 cm
irtopohjavuokaan leivinpaperi
- Valmista pohja
laittamalla kaikki aineet blenderiin, kunnes aineksista muodostuu muruinen
seos
Painele seos vuoan
pohjalle
- Blendaa kaikki
mansikkakerroksen aineet tasaiseksi.
Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen
tekeytymään
- Blendaa kaikki
suklaakerroksen ainekset tasaiseksi,
kunnes siitä muodostuu suklaamoussen
oloinen seos
- Ota kakku pakkasesta
ja kaada suklaatäyte päälimmäiseksi
Laita takaisin
pakastimeen jähmettymään (pari tuntia/yön yli)
- Koristele kakku ja
säilytä jämät (mitkä jämät..?) jääkaapissa
Huom! Ota kakku sulamaan pari tuntia ennen kuin syöt sitä
Huom! Ota kakku sulamaan pari tuntia ennen kuin syöt sitä
"To insure good health: eat lightly, breathe deeply, live moderately,
cultivate cheerfulness, and maintain an interest in life."
- William Londen
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti