torstai 3. heinäkuuta 2014

Arkea ja kakkua

Olin positiivisesti yllättynyt edelliseen postaukseen tulleista kommenteista. Olin ajatellut vähän erilaista settiä ja olinkin varautunut siihen (näköjään turhaan), mutta parempi niin!

                     Olen tosi kiitollinen kaikille, jotka viitsivät väkertää kommentteja,
                                sillä on hienoa saada palautetta omasta työstä.

           Mitä blogiini tulee, niin ajattelin jatkossa kirjoitella laajemmin hyvinvoinnista
               ja tottakai jakaa myös reseptejä. Jos teille tulee jotain postausideoita,
             niin laittakaa ihmeessä viestiä kommenttiboksiin tai vaikka instagramiin!

              Olin tosiaan viime viikonloppuna käymässä iskällä ja tuliaiseksi valmistin
                  mansikka-suklaaraakakakun, jonka koristelin tuoreilla mansikoilla.
                       Nopeimmat ehkä huomasivatkin instagramissa kuvan,
                           jossa valmistelin sitä yömyöhään kynttilänvalossa.


 Kakku oli itseasiassa taas kerran vain semiraaka, koska kaurahiutaleet, joita käytän, eivät ole raakoja.                                         Tämän raakakakun kruunasi tuoreet mansikat.
             Maut ovat ihan eriluokkaa, kun käyttää tuoreita mansikoita pakastemarjojen sijaan!
                          (myös hyvä syy tehdä raakakakkuja oikein urakalla kesällä)




 Mansikka-suklaaraakakakku (semiraaka, 25 cm vuoka) 

                                                                     
                                                                   Pohja:
                                       
                                              4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
                                                        2 dl mantelijauhoa
                                                     *2 dl (tuore) taateleita
                                                          * 1 dl rusinoita
                                                          2 rkl lucumaa
                                                 2 rkl raakakaakaojauhetta
                                                    1 rkl agavea (/hunajaa)

                                                         Mansikkakerros:

                                                *6 dl cashew-pähkinöitä
                                             noin 400 g (tuoreita) mansikoita
                                                       1 kypsä banaani
                                                   1 dl agavea (/hunajaa)
                                                      1 tl vanilja-uutetta
                                        1 dl kookosöljyä (vesihauteessa sulatettu)
                                                    yhden sitruunan mehu

                                                          Suklaakerros:

                                                       3 kypsää avokadoa
                                      1 dl raakakaakaojauhetta (/carobjauhetta)
                                                         ½ dl lucumaa
                                        1 dl kookosöljyä (vesihauteessa sulatettu)
                                                     1 dl agavea (/hunajaa)
                                                1 rkl soijalesitiinijauhetta
                                                         noin 1 dl vettä
                                                    ripaus Kalaharin suolaa

* Voit käyttää tuoretaateleiden sijaan kuivattujakin, mutta liota taatelit silloin. Voit käyttää rusinoiden sijasta pelkkiä taateleita. Jos et omista vahvaa blenderiä, liota pähkinöitä ennen kakun valmistusta pari tuntia. Suosittelen liottamaan pähkinät muutenkin, sillä silloin ne sulavat helpommin ja entsyyminestäjäaineet poistuvat

                               - Laita noin 25 cm irtopohjavuokaan leivinpaperi

- Valmista pohja laittamalla kaikki aineet blenderiin, kunnes aineksista muodostuu muruinen seos
                                               Painele seos vuoan pohjalle

                          - Blendaa kaikki mansikkakerroksen aineet tasaiseksi. 
                            Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen tekeytymään 

                          - Blendaa kaikki suklaakerroksen ainekset tasaiseksi, 
                           kunnes siitä muodostuu suklaamoussen oloinen seos

                   - Ota kakku pakkasesta ja kaada suklaatäyte päälimmäiseksi
                     Laita takaisin pakastimeen jähmettymään (pari tuntia/yön yli)

                    - Koristele kakku ja säilytä jämät (mitkä jämät..?) jääkaapissa

                     Huom! Ota kakku sulamaan pari tuntia ennen kuin syöt sitä


"To insure good health: eat lightly, breathe deeply, live moderately,
 cultivate cheerfulness, and maintain an interest in life."
- William Londen

                                                                          Rakkaudella, Elli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti