perjantai 14. marraskuuta 2014

Kokon superihana raakabrunssi

                                            Taidan olla aikamoinen brunssien ystävä 
                                       - kahtena perättäisenä viikonloppuna olen ollut
                                   kahdessa eri makutaivaassa viettämässä lauantaiaamua.

                                Rakastan vaan yksinkertaisesti koko brunssin ideaa: 
                    porukkaa kerääntyy samaan paikkaan viettämään aikaa rakkaitten kanssa
                       pitämään hauskaa ja vaihtamaan kuulumisia hyvän ruoan parissa.


       Yksi ehdoton brunssipaikan kriteerini onkin se, että paikka saa olon tuntumaan kotoiselta, 
                                           aivan siltä, kuin olisi oman pöydän äärellä.
              Tunnelmaa, joka iskee muhun, ovat yleensä luomassa tilanteeseen sopiva musiikki,
                              kynttilät ja ihan vaan kahvilassa vallitseva energia ja ilmapiiri.

  Mitkään fine-dining brunssit eivät niinkään sovi tähän muottiin ja siksi varmaankin vierastaisin,
                                  jos brunssipöytää koristaisivat valkoiset pöytäliinat
                              ja brunssille tulijat olisivat sonnustautuneet viimeisen päälle. 
              
      Niin rento pukeutuminen kuin rento tunnelmakin ovatkin omasta mielestäni brunssin ydinidea.

Aikaisemmin kesällä raakapestopiiraalla kaverin kanssa.
                         Parisen viikkoa sitten huomasin ilokseni sen, että kauan odottamani 
                                             Cafe Kokon raakabrunssit käynnistyivät.
                Olen aiemmin ollut Kokon vieressä olevan Johan & Nyströmin raakabrunsseilla,
          mutta käsittääkseni Kokon avaamisen jälkeen raakabrunssit ovat siirtyneet Kokon nimen alle.

             Cafe Kokko sijaitsee tosiaan kauniissa Kanavanrannassa aivan Uspenskin Katedraalin                               tuntumassa.Kokon on arkipäivisin tarjolla herkullisia ja laadukkaita raakaherkkuja:
                                                kakkuja, sekä suolaisia ja makeita piiraita.
                  Sen lisäksi ravitsevia smoothieita, hyvin haudutettua teetä ja erilaisia erikoiskahveja.


                    Kahvilan sisustus nostaa kahvilakokemuksen myös peruskahviloiden 
             yläpuolelle ja voisinkin tiivistää sen kahteen sanaan: rosoinen, mutta tyylikäs.

Myös kahvilan henkilökunta on osaavaa ja on ihanaa huomata, kuinka intohimoisesti omistajat suhtautuvat kahvilaansa - innostus heijastuu suoraan kahvilan tasokkuuteen ja ainutlaatuisuuteen.


          Raakabrunssiin kuuluu tosiaan ainoastaan ruokaa, jota ei  kuumenneta yli 45 asteen.
                 Brunssiin kuitenkin kuului kahvi ja tee, mikä oli tietenkin vain plussaa.
         Kaikki brunssilla tarjottava oli siis kehoa hellivää, vegaanista ja gluteenitonta ruokaa.

                             Suolaisina ruokina brunssilla tällä kertaa oli "bacon" pastaa 
               quinoa-suppisrisottoa, guacamole-salaattia, minttu-hernepeston ja hummuksen kera.

                      Aamupala-herkkupuolella oli tattari-omenagranolaa, hamppumaitoa,
                      puolukka-siemenpuuroa, kookosjogurttia ja chia-mustaherukkahilloa.

                            Jälkkäreitäkin oli vielä tämän kaiken lisäksi kolmea eri lajia:
                               brownieta, punaherukkatriflea ja mustikka-kaurapiirasta.

Puolukkapuuro toi ihanan jouluisen fiiliksen brunssiin.
                   Brunssipöydän parhaimmistoa olivat tällä kertaa omasta mielestäni ehdottomasti
                       "bacon" kesäkurpitsapasta, rapea ja karamellinen omenagranola sekä
                                    jouluinen, kermainen ja vähän kirpakka puolukkapuuro.


Brunssin plussapuolena on myös itselle tulviva inspiraatio, kun on nauttinut kaikkia taidokkaasti      valmistettuja raakaherkkuja, ja aionkin kokeilla kyseisien juttujen toteuttamista kotikeittiössä (!)

                Brunssi on melko hintava, 35 euroa, mutta mielestäni kyllä täysin hintansa veroinen.

                   Ainesosat ovat luultavasti suurimmaksi osaksi luomua ja siten myös parasta laatua,
                           raakaherkut on tehty laadukkaasti käyttäen eri raakaruoantekomenetelmiä 
                                 (kuivattamista, marinointia, blendausta..) ja maustettu hyvin. 

                           Kun ajattelee ruokalajien valmistukseen menevää aikaa ja vaivaa,
                                              makua ja brunssin kokonaistunnelmaa,
                   niin ainakin itse olen ilomielin valmis maksamaan herkuttelusta tuon hinnan.

                                                               Toivottavasti tekin!


"If we eat wrongly, no doctor can cure us; 
if we eat right, no doctor is needed."
- Victor G. Rocine

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti