perjantai 9. tammikuuta 2015

Mustikkainen purkkipuuro

Joulun jälkeen kaapista löytyi vajaa purkillinen soijajogurttia. 
En oikeastaan ole paljoakaan käyttänyt minkäänlaisia maidottomia
 "jogurttituotteita" maidottomaan ruokavalioon siirtymisen jälkeen,
joten vajaa purkki pisti vähän hämilleen - mihin tätä pitäisi edes käyttää?


Soijajogurttipurkkia tuijotellessa mieleen tuli kuitenkin viimekesäinen tuorepuurokausi, 
jolloin tein lähes joka aamu tuorepuuroja eri variaatioin.

 Näihin mietteisiin palanneena alkoi tehdä mieli vanhaa kunnon tuorepuuroa, 
joten sekoitin ainekset yhteen, purkitin herkun, blendasin ja nautin aamulla.

Nopeaa, helppoa ja hyvää.


En ole mikään soijatuotteiden suurkuluttaja, 
mutta välillä nautittuna soijaa sisältävät tuotteet maistuvat.

Maussa ei niinkään ole mitään ongelmaa, 
vaan enemmänkin soijan eettisyydessä ja ekologisuudessa - suosittelen perehtymään asiaan tarkemmin, mutta näin tiivistettynä suurimpana syynä soijattomuudella on soijantuotantoon vaadittavat alueet, eli sademetsät ja niiden kaatamisen mukana tuhoutuvat elinympäristöt, uniikit lajit sekä kasvihuonekaasujen lisääntyminen ilmakehässä.

Tämä purkkipuuro ohje on myös helposti miksattavissa erilaisiksi makuyhdistelmiksi: vaihtamalla mustikat mansikoihin tai vadelmiin, lisäämällä sekaan
 macaa, lucumaa tai kaakojauhetta ja vaihtamalla mausteita ja makeutusta. 
Sekaan on myös mahdollista lisätä chiasiemeniä, mutta niitä lisätessä tulee lisätä myös nestemäärää. Proteiinilisäksi voit blendata sekaan myös vegaanista proteiinijauhetta, esim. vaniljanmakuista.


Mustikkainen purkkipuuro (1:lle)

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
*1 dl maustamatonta soijajogurttia
½ dl manteli-, pähkinä- tai kookosmaitoa
noin 1 dl jäisiä mustikoita

aamulla sekaan

*½-1 banaani tai 3 muussattua taatelia/kuivahedelmiä
haluamiasi mausteita, esim. kardemummaa, vaniljaa, kanelia..

päälle: mustikoita, kaakaonibsejä, lisää banaania, pähkinöitä, mulpereita...

*Soijajogurtin tilalla voit käyttää esimerkiksi kasvipohjaisia kaurasta valmistettuja rahkoja, mutta tällöin nesteen määrää täyty lisätä. Voit käyttää banaanien tai kuivahedelmien sijasta myös 
esimerkiksi agave-/vaahterasiirappia. Tällöin puuro ei ole yhtä ruokaisaa.

- Sekoita kaurahiutaleet, soijajogurtti, mantelimaito ja mustikat lusikalla sekaisin. 
Laita yön yli kannelliseen rasiaan tai purkkiin tekeytymään.

- Blendaa tai sauvasekoita aamulla mehevöitynyt puuro banaanin tai muussattujen taatelien 
ja mausteiden kanssa (tai vaihtoehtoisesti pelkän agave-/vaahterasiirapin kanssa). 
Maista. Lisää tarvittaessa jotain.

- Kaada puuro takaisin purkkiin tai tarjoiluastialle ja heitä herkut päälle. Nauti.


"Take care of your body. It's the only place you have to live."
- Jim Rohn

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti