lauantai 7. helmikuuta 2015

Munakoisopata vihreällä cashewkastikkeella

Yksi ehdottomista lempiruoista tällä hetkellä on vähän lasagnea muistuttava pitkään haudutettu ja kuitenkin kevyen, mutta sopivan kylläisen olon jättävä
  munakoisopata vihreällä cashewpähkinäkastikkeella. 

Uskomatonta, miten joku ruoka voikaan olla näin hyvää.


Tällä kertaa resepti ei ole omaa käsialaa, vaan bongasin sen joskus aikoinaan Me Naiset Sportista. Halusin kuitenkin jakaa reseptin täällä, jotta mahdollisimman moni
 pääsisi osalliseksi tätä huikeaa makuelämystä!

Vaikka ruoka muistuttaa jollain tapaa kerroksellisuuden vuoksi lasagnea, on se silti kaukana siitä. Ruokaan ei nimittäin käytetä pastalevyjä, vaan pastalevyjen tilalle tuli munakoisoviipaleita. 
Myös juustot saavat jäädä kaappiin, koska pataan valmistetaan itse ihana vihreä pinaattinen
  cashew-kastike. Ruoassa maut yhtenäiseksi kokoaa pitkään hautunut tomaattikastike.

Yleensä valmistan tätä ruokaa sunnuntai illalliseksi, koska valmistuksessa on useampi vaihe, joten ruoan valmistukseen kuluu vähän normaalia pidempi aika. 
Sunnuntaina valmistettu iso padallinen ruokaa säilyy myös hyvin alkuviikolle,
 jolloin arkipäivinä ei tarvitse pahemmin huolehtia ruoanlaitosta.

Munakoisopadan kanssa ei tarvitse mitään erityistä lisäkettä, mutta jos haluaa, että ruokaa jää useammaksi päiväksi tai sitten vaan ei osaa kuvitella ruokaa ilman lisäkettä, niin suosittelen keittämään ruoan kylkeen luomu basmatiriisiä.


Munakoisopata cashew-kastikkeella (padallinen)

3 munakoisoa
noin 70 g tuoretta pinaattia
Kalaharin suolaa
ekstraneitsytoliiviöljyä

tomaattikastike

1 prk tomaattimurskaa
½ keltasipuli
noin 4 valkosipulinkynttä
noin 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
reilu 1 tl Kalaharin suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
muutama pyöräytys mustapippuria
3 dl kookosmaitoa

cashewkastike

noin 50 g pinaattia
2 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookosmaitoa
ripaus Kalaharin suolaa

lisäksi halutessasi: oluthiivahiutaleita eli ''nutritional yeastia''

- Viipaloi munakoisot noin puolen sentin viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperille pellille, ja ripottele viipaleille suolaa. Jätä 15 minuutiksi tekeytymään.

- Valmista seuraavaksi tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kattilassa oliiviöljyssä. Lisää sekaan tomaattimurska, Kalaharin suola, kuivattu basilika ja muutama pyöräytys mustapippuria. Hauduta kastiketta noin puoli tuntia ilman kantta. 
Lisää sen jälkeen kookosmaito ja anna kiehahtaa.

- Seuraavaksi kuullota noin 70 g pinaattia oliiviöljyssä pannulla pehmeiksi. Nosta pois levyltä.

- Seuraavaksi valmista cashew-kastike soseuttamalla kaikki kastikkeen ainekset yhteen
 ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

- Huuhtele munakoisoviipaleista suola pois, ja taputtele viipaleet kuiviksi.
 Paista munakoisoviipaleita öljytilkassa pari minuuttia molemmilta puolilta,
 kunnes viipaleet saavat väriä pintaan ja ovat pehmenneet.

- Kokoa uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, tomaatti- ja cashewkastiketta ja kuulotettua pinaattia. Kasaa eri komponetteja kerroksittain niin pitkään, kunnes kaikki aineosat loppuvat
 - jätä kuitenkin päällimmäiseksi kerrokseksi cashewkastiketta.

- Paista herkkuvuokaa 200 asteessa keskitasolla noin 45 minuuttia. Jos padan pinta tummenee liikaa, peitä se foliolla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 
Nauti rauhassa, mielellään kynttilänvalossa fiilistellen ihania makuja.


"Eat more veg."

Rakkaudella, Elli


4 kommenttia:

  1. Nam! Kiitos että jaoit ohjeen. Munakoisoa tulee käytettyä niin harvoin, mutta ehkä mä tän ohjeen turvin uskallan taas :)

    VastaaPoista
  2. Tässä taitaakin olla tämän päivän ruoka! Kiitos kun jaoit :)

    - Iida

    VastaaPoista