lauantai 21. maaliskuuta 2015

Makumatka lapsuuteen part 2 - banana split

Viime makumatka lapsuuteen tapahtui triojäden tunnelmissa. Tällä kertaa mieleeni palautui herkku, jonka valitsin lähes aina jälkkäriksi, kun siihen vaan oli mahdollisuus - nimittäin banana split.


Tässä herkussa yhdistyy herkullinen ja kylmä triojäde, makea kookoskermavaahto, raakasuklaakastikkeen tuoma täyteläisyys ja purutuntumaa tuo kaakaonibsit.

Resepti maistuu hyvin lapsille (ja lapsenmielisille)
ja erityistä herkkua splitti on kuumana kesäpäivänä nautittuna. 

Splittiä voi tuunata erilaisilla jätskimauilla leikkien ja kokeillen erilaisia kastikkeita.
 Esimerkiksi taatelisiirappi (joka sisältää 100% taatelia) on täydellinen vaihtoehto raakasuklaakastikkeelle. Perinteiseen tapaan splitin voi viimeistellä kirsikalla.


Banana split

1 kypsä banaani

3 kohmeista banaania

vaniljamakuun: pari tippaa vanilja-uutetta tai ripaus aitoa vaniljajauhetta ja pari tuoretaatelia
mansikkamakuun: noin 1 dl kohmeisia mansikoita ja pari tuoretaatelia
suklaamaku: noin 1 rkl raakakaakaojauhetta, ripaus Kalaharin suolaa ja pari tuoretaatelia

jääkaappikylmää kookoskermaa
ripaus kookossokeria tai steviaa

pari palaa vesihauteessa sulatettua raakasuklaata
kourallinen kaakaonibsejä

- Ota banaanit sulamaan noin puolta tuntia ennen jätskin valmistusta. 

- Vispaa kookoskerma, lisää makeutusta oman maun mukaan ja laita halutessasi pursotinpussiin. Sulata pari palaa raakasuklaata vesihauteessa suklaakastikkeeksi.
 Halkaise banaani (joka ei mene jädeen) kahtia ja laita lautaselle.

- Valmista seuraavaksi banaanijädet. Jokaiseen jädemakuun kuluu yksi kohmeinen banaani sekä kunkin maun kohdalla lukevat ainesosat. Blendaa ainesosat yhteen ja jäde on valmis.

- Lisää pallot kutakin jädemakua lautaselle, pursota päälle kookoskermavaahtoa, pirskottele päälle raakasuklaakastiketta ja viimeistele annos kaakaonibseillä.

Banana Split:

1 ripe banana

3 frozen bananas

vanilla nice cream: a few drops of vanilla extract, about two dates
strawberry nice cream: about 1 dl frozen strawberries, about two dates
chocolate nicecream: about 1 tbsp raw cacao powder, a sprinkle of salt, about two dates

cold coconut cream
a sprinkle of coconut sugar or stevia

a few pieces of raw chocolate melted
a handful of cacao nibs

- Whisk the coconut cream and add some coconut sugar.
Put the whisked coconut cream in a piping tube if you like.
Make the raw chocolate sauce by melting a few pieces of raw chocolate in bain-marie.
 Cut one ripe banana and put it on the plate.

- Make nice creams by blending bananas and the other ingredients listed above together.

- Add one spoon of each nice cream on the plate and decorate
with whipped coconut cream, raw chocolate sauce and cacao nibs. Enjoy!


"We don't stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing."

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti