Arkena ruoanlaittoon ei ole yleensä käytettävissä yhtä paljon aikaa kuin viikonloppuisin.
Arkena onkin tapana yleensä syödä sunnuntailta jäänyttä pataa, erilaisia nopeasti valmistuvia kastikkeita lisäkkeineen, edellisenä iltana valmistettua sosekeittoa tai nopeasti kasattua salaattia.
Näistä vaihtoehdoista jälkimmäisin on lempparini.
Tai no okei, bataatticurrylle on vaikeaa löytää voittajaa.
Salaatissa on tosiaan vain kolme nopeaa vaihetta: pilkkominen, kokoaminen ja sekoittaminen.
Mikä voisi olla helpompi tapa valmistaa illallinen?
(lukuunottamatta blendaamalla valmistettua annosta)
Salaatti on helppo myös sen takia, että sen kasaa melkein mistä vaan aineksista, joita kaapista kulloinkin löytyy. Tällä kertaa arkisalaatissa korostui täydellisen kypsä avokado ja raikkautta salaattiin toi sitruunavinegretti. Kokoomassani salaatissa on myös erityisen paljon hyviä rasvanlähteitä (iho kiittää!).
Kuka sanoi, että ruoanlaiton pitää olla aikaavievää ja vaikeaa?
Arjen pelastaja salaatti
noin 4 kypsää avokadoa
1 ps maissia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
auringonkukansiemeniä
kurpitsansiemeniä
salaattisekoitusta
(rucolaa, tammenlehtisalaattia..)
sitruunakastike
4 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus Kalaharin suolaa
mustapippuria
lisäksi: hummusta, tomaattisalsaa..
- Sekoita sitruunakastikkeen ainesosat yhteen. Laita jääkaappiin.
- Pilko muut ainesosat ja heitä kulhoon. Sekoita salaatin joukkoon sitruunakastike ja nauti.
Savior Salad
about 4 ripe avocados
1 bag of corn
cucumber
cherry tomatoes
sunflower seeds
pumpkin seeds
mixed salad
(arugula, oak leaf lettuce..)
lemon sauce
4 tbsp extra virgin olive oil
1 garlic clove, crushed
juice of half a lemon
a pinch of Himalaya salt
black pepper
sides: hummus, tomato ..
- Stir the sauce's ingredients together. Put in the fridge.
- Chop the salad ingredients and put them into a bowl.
Mix the salad with lemon sauce and enjoy.
Savior Salad
about 4 ripe avocados
1 bag of corn
cucumber
cherry tomatoes
sunflower seeds
pumpkin seeds
mixed salad
(arugula, oak leaf lettuce..)
lemon sauce
4 tbsp extra virgin olive oil
1 garlic clove, crushed
juice of half a lemon
a pinch of Himalaya salt
black pepper
sides: hummus, tomato ..
- Stir the sauce's ingredients together. Put in the fridge.
- Chop the salad ingredients and put them into a bowl.
Mix the salad with lemon sauce and enjoy.
"The colors of a fresh garden salad are so extraordinary,
no painter's pallet can duplicate nature's artistry." - Dr. SunWolf
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti