sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Ihmepallerot ja elämästä nauttimista

Ihana ja palauttava nollaus lauantai takana: aamulenkki koirulin kanssa, 
raikastautuminen suihkussa, keittiössä hääräilyä ja eri reseptien testailua
 samalla fiilistellen laulaen ja tanssien elämän mahtavuutta.

Herkkujen kuvausta, maistelua, suunnittelua, venyttelyä, koiran kanssa leikkimistä,
 laittautumista, smoothien pyöräyttämistä, kameran edessä hymyilemistä,
 'kahvittelua' auringon paisteessa ja sateessa juoksemista. 

Brunssiruokien valmistelua, lisää reseptien kokeilemista ja hetken vaan olemista. 


Eilen kikkailin useampienkin reseptien kanssa ja yksi niistä oli jo ihmepalleroiksi nimeämäni raakapallerot. Mistä nimi ihmepallerot mahtaa juontaa juurensa? 

 

Noh, ensinnäkin idea palleroihin lähti siitä, että ainainen ja takuuvarma snack-komboni on ollut taateli pekaanipähkinäsydämellä maapähkinävoihin dipattuna. 
Nyt halusin laittaa snackin pallomuotoon, helpommin mukaan otettavaksi.
 Blenderiin kuitenkin päätyi näiden ainesten lisäksi vähän muutakin. 

Ihmepallero-nimi tulee lähinnä siitä, että hämmennyin todella paljon maistaessani palleroa. 
Pallerot tuoksuvat ihan kahville, ja äiskän sanoin maistuvat suklaisille. 

Hämmentävää, eihän palleroissa edes ollut kuin nibsien muodossa suklaata
 ja kahvi tuskin koskaan päätyy omiin resepteihini, terveisin kahvin vihaaja.


Ihmepallerot (6 pientä palleroa)

2 dl pekaanipähkinöitä
1 dl tuoretaateleita
ripaus Kalaharin suolaa
1 tl vaniljauutetta tai -jauhetta
kourallinen kaakaonibsejä
1 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita

 - Blendaa pähkinät, taatelit ja suola melko tasaiseksi seokseksi. 
Itse tykkään jättää pähkinät pieneksi muruksi.

- Kaada massa kulhoon ja sekoita lusikalla seoksen joukkoon muut ainekset. Maista. 
Pyörittele palloiksi ja laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi. Herkuttele välipalana.

Magic balls (6 little ones)

2 dl pecan nuts
1 dl dates
a sprinkle of Himalayan salt
1 tsp vanilla extract or powder
a handful of cacao nibs
1 tbsp unsweetened peanut butter

- Blend the nuts, dates and salt to quite smooth mixture.

- Pour the mixture into a bowl and add the rest of the ingredients. 
Taste. Roll to balls and place in fridge. Enjoy as a snack.


"Life is quite beautiful."

Rakkaudella, Elli

4 kommenttia:

  1. Ihana resepti! Mä ymmärrän ton kahvin tuoksun, itse teen usein kahvin korvaavaa juomaa taateleista, vedestä ja carobista blendaamalla. (Ohje on youtubessa Fullyraw Kristinan kanavalla) Ihanan makeaa ja suklaista, ja kun lisää jäämurskaa, niin sopii tosi hyvin kesäjuomaksi!
    Sulla on tosi kiva blogi ja jään kyllä seurailemaan tätä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä ja ihana kuulla! Kiitos.<3

      Poista
  2. Ovatpas ihanan näköisiä. Pekaanin ja taatelin yhdistelmä on kyllä aivan lyömätön! Ihana "tarina" myös, kuulostaa aika täydelliseltä päivältä/elämältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Maistuu ihan karamellilta, nams! Ja ihanasti sanottu Pipsa!<3

      Poista