Kolmas kesäkuuta - kesä siis. Se aika vuodesta, kun ruoanlaitto on
helppoakin helpompaa. Kaupat pursuavat tuoreista kotimaisista vihanneksista,
ja noh, niistä perunoista, nimittäin uusista perunoista.
Meillä jää lähestulkoon aina ylijäämä perunoita illallisella, joita voi sitten helposti käyttää seuraavan päivän lounaaseen. Perunat paloiksi ja pannulle, paistumisprosessin aikana hummuksen ja raikkaan salaatin valmistus: helppo ja herkullinen kesälounas on valmista kymmenessä minuutissa.
Kesäinen perunapannu
paljon, siis paljon, uusia keitettyjä perunoita
kourallinen tuoreita herkkusieniä
pala kesäkurpitsaa
punasipulia, kevätsipulia
loraus oliiviöljyä paistamiseen
ripaus Kalaharin suolaa
hienonnettua ruohosipulia
halutessa: rouhittua mustapippuria, tuoretta basilikaa tai muita yrttejä
lisäksi: salaattia, hummusta
- Hienonna sipulit. Pilko kesäkurpitsat pieniksi ja herkkusienet neljään osaan. Kuumenna pannu ja kuullota pienessä öljytilkassa viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lohko keitetyt uudet perunat ja lisää vihannesten joukkoon. Anna perunoiden paistua, kunnes palaset saavat väriä pintaan. Kun paistos näyttää valmiilta, lisää suola, ruohosipuli ja mahdolliset muut mausteet. Kaada lautaselle.
Basilika-hummus
1 tlk kikherneitä valutettuina ja huuhdeltuina
ripaus Kalaharin suolaa
pari lorausta oliiviöljyä
pari kourallista tuoretta basilikaa
- Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Maista.
Lisää öljyä oikeanlaisen koostumuksen aikaansaamiseksi.
"Easy and delicious."
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti