perjantai 17. heinäkuuta 2015

Rapaperimuru & vaniljainen kookoskermavaahto



Olen sitä mieltä, että raparperi jossain muodossa kuuluu kesään.
Raparperia sattuu saamaan kätevästi aina jostain käsiinsä, joko sukulaisilta,
 tai niinkuin omassa tapauksessani, omalta pikkuriikkiseltä pihapläntiltämme. 

Nopeaan raparperiherkutteluun hauduttelen raparperia yleensä vaahterasiirapin kanssa miedolla lämmöllä reilun vartin. Toinen herkku, jota raparperista yleensä valmistan, mikäli vaan maltan odottaa hitusen kauemmin, on raparperimurupaistos. Tällä kertaa valmistin herkkupaistoksen syksyisen omenamurupaistoksen metodein, mutta raparperin ansioista murupaistos ei maistu syksyiseltä lohtuherkulta, vaan raikkaan kesäisen puutarhajuhlien herkkujälkkäriltä.



Raparperimuru (vuoallinen)

3 isoa raparperin vartta
8 tuoretaatelia
1 tl vaniljauutetta
*1 ½ dl sokeroimatonta mantelimaitoa

noin 100 g manteleita
2 rkl kookosöljyä
vähän alle 1 dl kookossokeria
1 rkl gluteenitonta jauhoa, itse käytin kaurajauhoa

*Voit käyttää mantelimaidon sijasta myös esimerkiksi kookosmaitoa.

- Lämmitä uuni 175 asteeseen.

- Pilko raparperit ja taatelit siivuiksi. Sekoita raparperi- ja taatelipalaset
 kulhossa mantelimaidon ja vaniljauutteen kanssa sekaisin. Jätä maustumaan.

- Tee manteleista murua joko blenderissä tai veitsellä. 
Sekoita kaikki kuivat aineet ja kookosöljy yhteen muruiseksi seokseksi lusikalla.

- Kaada raparperi-maitoseos vuoan pohjalle ja ripottele päälle muruseos.
 Laita lämpimään uuniin noin puoleksi tunniksi. 

- Nauti raparperipaistos kookoskermavaahdon parina, 
Varo  maistamasta herkkua ennen sen jäähdyttyä
 - muuten tulet polttamaan kielen niin kuin minä.

Kookoskermavaahto

1 tlk kookoskermaa
1 tl vaniljauutetta
noin 1 rkl vaahterasiirappia, kookossokeria
 tai esimerkiksi kookosnektaria

- Laita kaikki ainesosat kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. 


Rhubarb Crumble 

3 large stalks of rhubarb
8 dates
1 tsp vanilla extract
*1 ½ dl unsweetened almond milk

about 100 g almonds
2 tbsp coconut oil
a little less than 1 dl coconut sugar
1 tbsp gluten free flour, I used oatmeal

* You can substitute the almond milk for example with coconut milk.

- Preheat the oven to 175 degrees.

- Chop rhubarb and dates to slices. Stir rhubarb and dates together with
 almond milk in a bowl with the vanilla extract.

- Chop the almonds, either in blender or with knife.
Mix all the dry ingredients and coconut oil together
 to a crumble kind of mixture with a spoon.

- Pour the rhubarb-milk mixture on the bottom of the dish and
 sprinkle with the crumble. Put in a warm oven for about half an hour.

- Enjoy the rhubarb crumble with whipped coconut cream.

Whipped Vanilla Coconut Cream

1 package coconut cream
1 tsp vanilla extract
about 1 tbsp of maple syrup, coconut sugar or,
for example, coconut nectar

- Put all the ingredients in a bowl and whip to a fluffy foam.


"A piece of heaven."

Rakkaudella, Elli





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti