että halusin luoda jonkun syntisen hyvän makean herkun ihaniin kesänjuhliin.
Olen kuullut monen kyselevän pähkinättömien raakakakkujen perään, ja noh, sitä saa mitä tilaa. Valmistamani raakapiiras on myös helppo ja nopea tehdä - eli toisin sanoen täydellinen kesäherkku.
Valmistin kesäpiiraan noin 16-18 cm irtopohjapiirakkavuokaan, jolle levitin leivinpaperin.
Mikäli et omista piirakkavuokaa, voit valmistaa piiraan hyvin myös perusirtopohjavuokaan painelemalla pohjamassan vuoan reunoja myöten pohjaksi.
Kookoskermasta haluan sanoa sen verran, että olen itse ihan hullaantunut Blue Dragon -merkin melko kiinteään ja super hyvin vatkautuvaan kookoskermaan, jota myydään pahvipaketissa yleensä perus kookosmaitotölkkien vieressä. Kyseisestä kookoskermasta saa vatkaamalla ihanan kuohkeaa vaahtoa ja paketissa on kermaan nähden tosi vähän kookosvettä.
Itse valmistin piiraan siten, että tein edellisenä päivänä pohjan ja laitoin sen odottamaan tarjoilupäivää varten jääkaappiin, koska halusin pohjan tekeytyvän ja jäähtyvän.Tarjoilupäivänä vatkasin kylmän kookoskerman ja pursotin piirakkapohjan päälle koristellen tuoreilla kotimaisilla marjoilla ja vein suoraan tarjolle. Voit myös tottakai valmistaa piiraan samalla kertaa.
Huomaathan, että vatkattu kookoskerma muuttuu piirakan ollessa pitkään
jääkaapissa astetta kiinteämmäksi, ja saa aikaan rahkamaisen efektin.
jääkaapissa astetta kiinteämmäksi, ja saa aikaan rahkamaisen efektin.
Tämä ei tosin haitannut itseäni ollenkaan ja piirakka maistui loistavasti seuraavanakin päivänä.
Kesäinen raakapiiras:
pohja:
4 dl kuorellisia manteleita
2 dl tuoretaateleita
ripaus Kalaharin suolaa
1 pkt vatkautuvaa kookoskermaa
½ tl vaniljauutetta tai aitovaniljaa
pieni loraus vaaleaa kookosnektaria
halutessa loraus sitruunamehua
päälle: tuoreita marjoja tai hedelmiä
halutessa esimerkiksi mulpereita, kaakaonibsejä..
- Valmista pohja blendaamalla ensin pähkinät yhdessä suolan kanssa muruksi.
Poista taateleista kivet ja lisää ne blenderiin. Surauta massaksi.
Voit jättää seokseen hieman purutuntumaa. Painele vuoratun irtopohjapiirakkavuoan
pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin tekeytymään.
pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- Kaada kookoskerma kulhoon, lisää vaniljauute ja kookosnektari. Vatkaa vaahdoksi.
Laita vaahto halutessasi pursotinpussiin ja pursota valmiin pohjan päälle.
- Koristele tuoreilla marjoilla ja nauti. Säilytä jämät jääkaapissa.
base:
4 dl almonds
2 dl dates
a pinch of Kalahari salt
1 package coconut cream
½ tsp vanilla extract
about 1 tbsp light coconut nectar
some lemon juice if you like
fresh berries or fruit, mulberries, cacao nibs..
- Prepare the base by blending nuts to a crumble mixture. Add dates and salt and blend
to a quite even mixture. You can leave the mixture a little bit crumbly.
Press the base to a pie spring pan lined with parchment paper. Put in the fridge.
- Pour the coconut cream in a bowl, add the vanilla and coconut nectar.
Whisk until stiff and fluffy foam. Put in a piping bag and on top of the base.
- Decorate with fresh berries and enjoy. Store leftovers in the fridge.
Rakkaudella, Elli
Eikö manteleita lasketa pähkinöiksi? Useinhan pähkinättömät ruokavaliot eivät myöskään siedä mantelia, vai miten se menee? Vierasta siis mulle niin siksi mietin
VastaaPoistaMoikka! Manteleita ei tosiaan lasketa pähkinöiksi ja siksi sopivatkin suurelle osalle pähkinäallergikoista :)
Poista