Tällä hetkellä olen täysin koukussa tähän superherkkulliseen välipalaan. Idean tähän komboon keksin ollessani iskälläni, kun kaivelin kaapeista kaikkia lemppari superaineksiani, joita löysin.
Välipalassa yhdistyy ihanasti kermaisuus ja sattumoiden rapeus.
No mitä superherkkuja tämä sitten mahtaa pitää sisällään?
Mulpereja - toiselta nimeltä silkkiäispuun marjat. Sisältävät runsaasti kuitua, kalsiumia, C- ja K -vitamiinia sekä rautaa. Mulpereissa on ihanan toffeemainen maku - ehdottomasti lempimarjojani!
Maca-jauhetta - ravinteikkaasta juuresta tehtyä jauhetta, joka sisältää muun muassa runsaasti vitaamiineja (esim. B1- ja B2), hivenaineita sekä aminohappoja. Macaan yleensä yhdistetään monia terveysvaikutteita, mutta käsittääkseni mitään ei ole vahvistettu. Sen kuitenkin sanotaan esimerkiksi lisäävän kestävyyttä ja antavan energiaa (monien urheilijoiden superfood!), lievittävän stressiä ja vahvistavan immuunijärjestelmää. Monet eivät tykkää macan mausta ensimmäisellä kerralla, mutta siihen voi tottua!
*Agave-siirappia - alhainen glykeeminen indeksi, luonnollinen makeutusaine. Aika lähellä hunajan makua.
Cashew-pähkinöitä - hyviä rasvahappoja ja proteiinia, kermaisia pähkinöitä aka maitopähkinät
Parapähkinöitä - toiselta nimeltä Brasilian pähkinä. Runsaasti seleeniä (keho ei tuota itse seleeniä -saatava ravinnosta!), hyviä rasvahappoja, hyvä aminohappokoostumus, runsaasti mineraaleja (kalsium,rauta, fosfori..), hyvä E- ja B-vitamiinin lähde.
Supervälipala (1:lle)
250 g maitorahkaa (/turkkilaista jogurttia/kasvispohjaista jogurttia)
*reilu 1 tl maca-jauhetta
noin 5 parapähkinää
noin 10 cashewpähkinää
kourallinen mulperimarjoja
noin 1 rkl agavesiirappia/hunajaa
- Laita rahka kulhoon. Sekoita joukkoon varovasti maca-jauhe (pöllyää helposti!)
- Heitä sekaan itsellesi sopiva määrä sattumia.
- Pruittaa ajave/hunaja päälle.
- Sekoita sörsseliksi lusikalla ja nauti.
"Most people have no idea how good their body is designed to feel."
- Kevin Trudeau
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti