.
Siitä minulla iski inspiraatio tehdä oma versioni tästä ihanan kuuloisesta herkusta, Sticky Rice:sta. Thaimaalainen versio kuulosti ihanan kermaiselta ja tahmaiselta riisiltä yhdistettynä trooppiseen hedelmään - mangoon. Tähän jälkiruokaan yhdistettynä pehmeä kookosen maku, nams!
Oman sticky ricini päätin tehdä samoja ohjeita noudattaen.
Sticky Riciin sain kermaisuuden mantelimaidosta. En lisännyt koko maitomäärää kerralla, vaan lisäsin sitä vähitellen, jotta sain puurosta sopivan hautuneen, kermaisen ja ihanan pehmeän. Vinkki: Makeuttamatonta mantelimaitoa löytyy kaupasta maitohyllyn vierestä, voit myös valmistaa mantelimaitoa itse (tuplasti herkullisempaa!)
Sticky Rice à La Elli (1:lle)
1 ½ dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
n. 2 ½ dl mantelimaitoa
ripaus Kalaharin suolaa (ruususuolaa/Himalan vuorisuolaa..)
* oman maun mukaan vanilja-aromia (itse laitoin pari tippaa)
* makeuttajaa: steviaa/luomuhunajaa
* itse laitan joskus molempien sijasta pari tippaa vanilja-steviauutetta
päälle: noin. 2 rkl kookoshiutaleita ja mangoa (tuoretta/ sulatettua)
- Laita levy täysille ja mittaa n. 1 ½ dl mantelimaitoa kattilaan
- Lisää hiutaleet. Kun maito alkaa kuplimaan (tämä tapahtuu melko nopeasti),
käännä levy pienemmälle (omalla levyllä 3/12)
- Hauduta puuroa levyllä kunnes se paksunee. Sekoittele välillä, ettei puuro pala pohjaan
- Lisää maitoa HETI, jos tuntuu, että puuro jää kattilaan kiinni.
- Lisää mausteet (suola, vanilja, makeutus), sekoittele ja käännä levy pois.
- Kaada kermainen puurosi kulhoon ja laita päällyset, tuplakermaisuuden saavuttamiseksi lisää mantelimaitoa lautasellesi ennen päällysteiden laittoa.
Vinkki: anna puuron olla jääkaapissa niin se jäähtyy enemmän oikean sticky ricen kaltaiseksi
And most important - remember to enjoy.
Rakkaudella, Elli
ps. enemmän syvällisempiä tekstejä tulossa kesäkuun puolella ja
muista tsekata myös instagramini: elllimaria
Apua, mitä herkkuja sulla täällä on!
VastaaPoistaHaastoin sut 11 kysymyksen haasteeseen blogissani http://missfitasafiddle.blogspot.de/