sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Tahmaista riisiä

Yhden lempipuuroresepteistäni keksin, kun halusin tehdä jotain kesäistä. Kesästä minulla tuli mieleen Thaimaa ja tuoreet mehukkaat hedelmät. Hassuahan tässä on se, että itse en ole ikinä käynytThaimaassa. Minulla on kuitenkin jäänyt mieleen jälkiruoka, jonka äitini kuvaili minulle Aasian matkansa jälkeen. Kyseessähän oli thaimaalainen jälkiruoka "Sticky Rice". Ihastuin jälkiruokaan heti, ilman, että olin sitä edes vielä maistanut

.

Siitä minulla iski inspiraatio tehdä oma versioni tästä ihanan kuuloisesta herkusta, Sticky Rice:sta. Thaimaalainen versio kuulosti ihanan kermaiselta ja tahmaiselta riisiltä yhdistettynä trooppiseen hedelmään - mangoon. Tähän jälkiruokaan yhdistettynä pehmeä kookosen maku, nams!

Oman sticky ricini päätin tehdä samoja ohjeita noudattaen.




Sticky Riciin sain kermaisuuden mantelimaidosta. En lisännyt koko maitomäärää kerralla, vaan lisäsin sitä vähitellen, jotta sain puurosta sopivan hautuneen, kermaisen ja ihanan pehmeän. Vinkki: Makeuttamatonta mantelimaitoa löytyy kaupasta maitohyllyn vierestä, voit myös valmistaa mantelimaitoa itse (tuplasti herkullisempaa!)

Sticky Rice à La Elli (1:lle)

1 ½ dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
n. 2 ½ dl mantelimaitoa 
ripaus Kalaharin suolaa (ruususuolaa/Himalan vuorisuolaa..)

* oman maun mukaan vanilja-aromia (itse laitoin pari tippaa)
* makeuttajaa: steviaa/luomuhunajaa

* itse laitan joskus molempien sijasta pari tippaa vanilja-steviauutetta

päälle: noin. 2 rkl kookoshiutaleita ja mangoa (tuoretta/ sulatettua)


- Laita levy täysille ja mittaa n. 1 ½ dl mantelimaitoa kattilaan 
- Lisää hiutaleet. Kun maito alkaa kuplimaan (tämä tapahtuu melko nopeasti),
käännä levy pienemmälle (omalla levyllä 3/12)

- Hauduta puuroa levyllä kunnes se paksunee. Sekoittele välillä, ettei puuro pala pohjaan
- Lisää maitoa HETI, jos tuntuu, että puuro jää kattilaan kiinni.

- Lisää mausteet (suola, vanilja, makeutus), sekoittele ja käännä levy pois.
- Kaada kermainen puurosi kulhoon ja laita päällyset, tuplakermaisuuden saavuttamiseksi lisää mantelimaitoa lautasellesi ennen päällysteiden laittoa.

Vinkki: anna puuron olla jääkaapissa niin se jäähtyy enemmän oikean sticky ricen kaltaiseksi

And  most important - remember to enjoy.

Rakkaudella, Elli

ps. enemmän syvällisempiä tekstejä tulossa kesäkuun puolella ja 
muista tsekata myös instagramini: elllimaria

1 kommentti:

  1. Apua, mitä herkkuja sulla täällä on!

    Haastoin sut 11 kysymyksen haasteeseen blogissani http://missfitasafiddle.blogspot.de/

    VastaaPoista