keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Parahin banskuleipä - The Best Banana Bread

Pari epäonnistunutta varsin kuivaa ja mautonta
 banskuleipä -kokeilua se vaati, ennen kuin tämä mestariteos syntyi.

Taikinan maisteluvaiheessa olin jo varma siitä, että lopputulos ei voi olla
 muuta kuin herkullinen, ja samaa mieltä taisi olla myös äitini,
 joka halusi varmistaa ainakin viiteen eri otteeseen, onko taikina tarpeeksi makeaa
  (ja näiden viiden eri otteen välissä en siis suinkaan lisännyt taikinaan mitään, hehee).

Banskuleipä muistuttaa enemmän kuivakakkua, mutta en vaan millään pääse yli
 banana bread -nimityksestä. Banskuleipä sopii hyvin välipalaksi
 ja juhlavampiin tilaisuuksiin herkun voi valmistaa kakkuvuokaan. 
Ja en voi kuin suositella herkuttelemaan banskuleipää maapähkinävoin kanssa,

 

Parahin banskuleipä

3 kypsää pilkullista banaania
2 dl tuoretaateleita
vähän alle desi mantelimaitoa
1 ½ tl vaniljauutetta

3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 ½ dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl psylliumia
ainakin 1 tl kanelia
ripaus Kalaharin suolaa
pari tujausta kardemummaa

koristeluun: pekaanipähkinämurua, banaanisiivu, kaakaonibsejä..

- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

- Blendaa neljä ensimmäistä ainesosaa blenderissä tasaiseksi seokseksi. 
Sekoita kuivat aineet erillisessä astiassa yhteen, lisää banaani-taateliseos
 kuivien aineiden joukkoon. Sekoita lusikan avulla tasaiseksi.

- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan, koristele halutessasi,
 ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuutin ajan. 
Anna banskuherkun tekeytyä mieluiten yön yli, 
nauti maapähkinävoin ja banaanisiivujen kanssa.


The Best Banana Bread 

2 dl dates
1 ½ tsp vanilla extract
3 ripe spotted bananas
a little less than one dl of almond milk

3 dl gluten-free oat flour
1 ½ dl of almond flour
2 tsp baking powder
1 tbsp psyllium
at least 1 tsp of cinnamon
a pinch of  Himalayan salt 
a couple sprinkles of cardamom

for decoration: banana slices, cacao nibs, crushed pecan nuts..

- Preheat the oven to 175 degrees.

- Blend the first four ingredients in blender until smooth mixture.
Mix the dry ingredients together in a separate bowl, add the banana-date-mixture
  among the dry ingredients. Stir until smooth.

- Pour the mixture into a baking sheet lined loaf pan, garnish if desired,
  and bake in the middle of the oven for about 40 minutes.
Slice and top with peanut butter and banana.


"Banana and PB... what a perfect combination."

Rakkaudella, Elli



4 kommenttia:

  1. Tosi hyvännäköistä! Rakastan taateleita ja banaanileipää niin miksen yhdistäisi niitä niinkuin tässä sun versiossa! Kiitti mahtavasta ideasta! :))

    http://www.lily.fi/blogit/outta-my-heart

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on sama - bansku ja taatelirakkaus.:D toivottavasti maistuu, ite meinasin syödä taikinan jo sellasenaan ;)

      Poista
  2. Osaisitkohan sanoa, oilisiko jotain millä psylliumin voisi korvata jos sellaista ei satu banskuleipähimotuksen iskiessä löytymään kaapista? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Psyllium tuo leipään tosiaan rakennetta, lähinnä kuohkeutta, ja samalla toimii sidosaineena. Voit tottakai testata leipää ilman psylliumia, ja raportoida miten toimii!:) chia-siemenistä tehty geeli voisi toimia myös: noin 1,5rkl chiaa ja 1,25 dl vettä :)

      Poista