keskiviikko 26. elokuuta 2015

Taivaallistakin taivaallisempi suklaajäde

Viime viikolla jaoin reseptin marjaisan taivaalliseen kookoskermajädeen
mutta taisin myös kyseisessä postauksessa luvata jakaa reseptin myös
taivaallistakin taivaallisempaan suklaajädeen, jota saatiin herkutella
Ravintolapäivänä Italia teemaisen ravintolamme puitteissa, joten täältä pesee!

Kyseessä on siis herkku, joka todellakin kruunaa kolmen ruokalajin illallisen 
ja vie kielen mennessään. Herkku, jonka ei haluaisi loppuvan. 

Täyteläinen ja suklainen, siis toisin sanoen täydellinen.

Kruunaa jätskiannos vielä itsetehdyllä raakasuklaakastikkeella
 ja tuoreilla  punaisilla (kuvassa kauniin punaiset mustikat, heh) 
marjoilla niin makuelämys hipoo mahtavuutta. 


Taivaallistakin taivaallisempi suklaajäde (2-4:lle)

1 pkt kookoskermaa
*1 tl vaniljauutetta 
3 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus Kalaharin suolaa
pari kourallista kaakaonibsejä

12 tuoretaatelia

päälle: kaakaonibsejä, vadelmia tai mansikoita ja esimerkiksi raakasuklaakastiketta

*Korvaa vaniljauute minttu-uutteella, niin saat taivaallisen makuista minttusuklaahippujädeä!

- Vaahdota kookoskerma vaniljauutteen kanssa kuohkeaksi.
 Lisää seokseen kaakaojauhe, kaakaonibsit ja ripaus suolaa.

- Blendaa tuoretaatelit pienen vesimäärän kanssa karamelliksi. Sekoita lusikalla varovasti muiden aineiden joukkoon tasaiseksi seokseksi. Maista. Laita pakkaseen pariksi tunniksi tekeytymään, 
muista sekoitella seosta noin 15-30 minuutin välein. Mikäli omistat jäätelökoneen, 
tyrkkää jätski vain suoraan koneeseen ja anna koneen hoitaa puolestasi lopputyö.


Freakin' Good Chocolate Ice Cream (for 2-4)

1 package coconut cream
*1 tsp vanilla extract
3 tbsp raw cacao powder
some cacao nibs
a sprinkle of Kalahari salt

12 dates

*Substitute the vanilla extract with the same amount of peppermint extract
 and you'll get a beautiful batch of Mint Chocolate Ice Cream.

- Whisk the coconut cream with vanilla extract to a fluffy mixture. 
Add cacao, cacao nibs and salt to the mixture.

- Blend the dates with some water to a caramel sauce. 
Stir the sauce to the coconut whip mixture carefully. 
Taste. Put to a freezer and stir every 15 minutes until it's like ice cream 
- it takes about 2 hours before the ice cream is ready to be enjoyed.


"How something can taste this good."

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti