torstai 4. joulukuuta 2014

Minttusuklaaletut

 Minttusuklaa... well, here we go again.
Jokainen joka on seurannut tätä blogia jo vähän pitempään, tietää mun rakkauden minttuun ja suklaaseen. Ne on vaan pettämättömiä yhdessä ja valehtelematta paras makupari maailmassa.


Löytyykö täältä muita minttusuklaan rakastajia? No, mikäli löytyy, niin tuutte kyllä takuulla pitämään tästä reseptistä. Resepti on tosiaan vain muunnelma aiemmasta banskulettu -reseptistäni ja siksi myös samalla tapaa erittäin simppeli. 

Kun mietin minttusuklaaletulle erilaisia päällysiä, niin ekana tuli mieleen täyteläinen suklaakastike ja kaakaonibsit. Suklaakastiketta en jaksanut sen kummemmin väkerellä, mutta onneksi jääkaapista löytyi raakasuklaakonvehti, joka sopi tietenkin täydellisesti tähän hätään.



Konvehti vesihauteeseen ja tadaa, suklaakastike oli luotu. Sitten vaan lettujen paistoon, valmiiden lettujen väliin ohuita banaanisiivuja, suklaakastike päälle ja kaakaonibsejä sinne tänne ja sunnuntai aamu sai alkaa. Juuri tälläisistä aamuista mä pidän. 


Minttusuklaaletut (noin 8 kpl)

1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ hyvin muussattu bansku
1 ½ dl mantelimaitoa
1 rkl kookossokeria
3-4 tippaa piparminttu-uutetta

halutessasi lisämakeutukseen steviaa/ lisää kookossokeria tms.

päälle: banaanisiivuja, kaakaonibsejä ja *1-2 raakasuklaakonvehtia sulatettuna vesihauteessa

*Voit myös sekoittaa sulaa kookosöljyä, raakakaakaojauhetta ja vaahterasiirappia/agavea suklaakastikkeeksi.

- Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita lusikalla. 
Lisää loput ainekset, sekoita lusikalla tasaiseksi taikinaksi.

- Maista. Lisää tarvittaessa jotain maustetta tai lisää makeutusta.

- Paista letut kookosöljyssä molemmin puolin.

- Kasaa letut lautaselle, pilko ohuita banaanisiivuja kerrosten väliin
 ja koristele suklaakastikkeella ja muilla lempiherkuillasi.

- Nauti lettukasasi hyvällä omallatunnolla hymy suun pielessä.


"If i call you darling, will you make me pancakes?"

Rakkaudella, Elli



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti