Tänään mulla alkoi lähes kolmenviikon mittainen joululoma. I h a n a a. En voi muuta oikeen sanoa.
Tässä syksyn mittaan on ollut aika paljon kiireitä, joten loma on enemmän kuin tervetullut.
Lomalla aion erityisesti latailla akkuja tulevaa kevättä varten.
Tarkkoja suunnitelmia lomalle ei ole, mutta aion ainakin viettää paljon aikaa ystävien ja perheen kanssa, käydä hot-joogassa, syödä hyvin, nukkua sen verran kun nukuttaa, herkutella ja tietenkin päivittää myös ahkerammin blogia ja kikkailla erilaisten reseptien kanssa!
Palataanpa vielä kumminkin takaisin viime viikonlopun fiiliksiin ja lupailemiini jouluresepteihin.
Viime jouluna valmistin täydellisyyttä hipovan proteiinilla ladatun taatelikakun tädillä järjestetylle jouluillalliselle. Taatelikakku sai runsaasti kehuja kaikilta sukulaisilta ja muistan, kuinka vaarikin
otti kakkua monta kertaa lisää. Viime viikonloppuna muistin tämän taatelikakku
-kokemuksen ja päätin kaivaa vanhan reseptin esiin ja veganisoida sen.
Ja voin kyllä sanoa, että maku oli superlähellä perinteistä.
otti kakkua monta kertaa lisää. Viime viikonloppuna muistin tämän taatelikakku
-kokemuksen ja päätin kaivaa vanhan reseptin esiin ja veganisoida sen.
Ja voin kyllä sanoa, että maku oli superlähellä perinteistä.
Tein kakkuun chiasiemenistä kananmunankorvikkeen, mutta
luultavasti sama onnistuu lähes yhtä hyvin psylliumjauheella ja vedellä.
Kakku sopii erityisen hyvin lahjaksi annettavaksi tai jouluglögillä tarjottavaksi!
luultavasti sama onnistuu lähes yhtä hyvin psylliumjauheella ja vedellä.
Kakku sopii erityisen hyvin lahjaksi annettavaksi tai jouluglögillä tarjottavaksi!
Mehevä ja täyteläinen taatelikakku (kuivakakkuvuoallinen)
260 g (noin 18-20 kpl) tuoretaateleita
3 kypsää banaania
1 rkl chiasiemeniä + vähän yli ½ dl vettä
70 g (2 dl) mantelilastuja
1 ½ tl leivinjauhetta
kanelia ja kardemummaa
*1 dl vaniljaproteiinijauhetta
vuoan voiteluun: kookosöljyä ja kookoshiutaleita
lisäksi: granaattiomenan siemeniä, *raakasuklaakastiketta
*Suosittelen käyttämään vegaanista proteiinijauhetta. Itse käytin kakkuun Foodinin vanilja riisiproteiinijauhetta. Uskoisin, että proteiinijauheen tilalle sopii mainiosti myös esimerkiksi mantelijauho - tällöin lisäisin taikinaan myös ripauksen aitoa vaniljajauhetta tai vanilja-aromia. Raakasuklaakastikkeen saat helpoiten sulattamalla valmista raakasuklaata vesihauteessa.
- Valmista ensin chiamuna. Sekoita 1 rkl chiasiemeniä ja vähän yli ½ dl vettä
ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
- Poista taateleista siemenet. Soseuta banaanit ja taatelit tasaiseksi sauvasekoittimella
tai blenderillä. Lisää seokseen valmis chiamuna ja vatkaa seos kuohkeammaksi.
tai blenderillä. Lisää seokseen valmis chiamuna ja vatkaa seos kuohkeammaksi.
- Lisää mantelilastut seokseen ja soseuta tasaiseksi.
Lisää loput ainekset ja sekoita vielä hyvin. Maista.
Lisää loput ainekset ja sekoita vielä hyvin. Maista.
- Voitele kuivakakkuvuoka kevyesti kookosöljyllä, ripottele kookoshiutaleita vuokaan.
Kaada ja levitä taikina vuokaan. Laita vuoka uunin keskitasolle 175 asteeseen noin 45 minuutiksi.
Kokeile kakun kypsyys tikulla. Tarkkaile kakkua paiston aikana.
Kaada ja levitä taikina vuokaan. Laita vuoka uunin keskitasolle 175 asteeseen noin 45 minuutiksi.
Kokeile kakun kypsyys tikulla. Tarkkaile kakkua paiston aikana.
- Anna kakun jäähtyä. Nauti granaattiomenan siemenien tai raakasuklaakastikkeen kanssa.
Vinkki: Itse jätin kakun vähän pehmeämmäksi ja taikinamaisemmaksi sisältä ja hyvin maistui! Mikäli kuitenkin haluammat tiiviimmän koostumuksen, pidä kakkua uunissa pidempään.
"Baby, it's cold outside."
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti