torstai 22. lokakuuta 2015

50/50 salad

Herätessäni omasta sängystä Kroatiasta palattuani, ryntäsin ensimmäisenä keittiöön
 valmistamaan aamupalaksi #smoothiebowlin kaikkien mahdollisten superjauheiden kera.
 Kyseisenä päivänä söin vielä toiset kaksi smoothiebowlia ja lisäksi valmistin lounaaksi 
massiivisen salaatin, jossa vihannesten käyttö oli maksimoitu äärimmilleen:
 vihanneksia raakana ja vihanneksia kypsennettynä, ja PALJON. 

Pula ravintoaineista? Kenties.

En ole oikeastaan aikaisemmin yhdistänyt kylmään salaattilounaaseen lämpimiä marinoituja ja kevyesti kookosöljyssä paistettuja vihanneksia, mutta voin sanoa, että toimii. Nyt parina päivänä putkeen olen tehnytkin helposti ja nopeasti valmistuvaksi illalliseksi kylmää-lämmintä salaattia. Miksi tätä salaattia nyt oikein voisikaan kutsua? 50/50-salaatti voisi toimia.


50/50 salaatti 

tammenlehtisalaattia
kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattua tomaattia
tuoretta basilikaa
ripaus Kalaharin suolaa
loraus ekstraneitsyt oliiviöljyä
halutessa avokadoa

keltasipulia
kesäkurpitsaa
herkkusieniä
timjamia tm.yrttiä
savupaprikajauhetta
pari ripausta Kalaharin suolaa
halutessa kikherneitä

päälle: cashewpähkinä- tai mantelimurua, hummusta

- Pilko kirsikkatomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi.
 Sekoita yhteen salaatin, basilikan, suolan ja öljyn kanssa. Lisää kypsää avokadoa halutessasi.

- Paista sipuli, kesäkurpitsa ja herkkusienet kevyesti pannulla kookosöljyssä. Mausta. 
Voit myös halutessasi paistaa kikherneitä salaatin joukkoon yhdessä vihannesten kanssa.

- Lisää lämmin vihannesseos kylmän salaattipedin päälle
 ja koristele pähkinämurulla tai vaihtoehtoisesti siemenillä. 
Herkuttele salaatti kotitekoisen leivän ja/tai hummuksen kera.


50/50 salad 

oak leaf lettuce
cherry tomatoes
sun-dried tomatoes
fresh basil
some Kalahari salt
dollop of extra virgin olive oil
avocado, if desired

yellow onion
zucchini
champignons/shiitakes
thyme 
smoked paprika 
some Kalahari salt
chickpeas, if desired

crumbled cashews or almonds, hummus

- Chop the cherry tomatoes and sun-dried tomatoes into smaller pieces.
 Mix together the lettuce, basil, salt and oil. Add some ripe avocado, if desired.

- Fry the onion, zucchini and mushrooms lightly in a pan with some coconut oil. 
Season with herbs, smoked paprika and salt. You can also add chickpeas into the mixture.

- Add the warm veggie mixture onto a cold salad bed and top with crumbled nuts or seeds. 
Enjoy the salad with homemade bread and/or with hummus.


"Eat your veggies." #eattherainbow

Rakkaudella, Elli


4 kommenttia: