Olen jo pitkään miettinyt kehitteleväni reseptin täydelliselle lohturuoalle. Ruoalle, jossa yhdistyy kaikki lempimakuni samassa annoksessa. Sellainen ruoka, joka tarjoaa kulhollisen lohtua ja toisaalta sopii loistavasti tarjottavaksi myös missä tilanteessa tahansa - niin rentonta arkiruokana kuin myös astetta fiinimissä illanistujaisissa. Ruoan, joka täyttäisi kaikkien lempiruokani kriteerit.
...ja senhän tämä ruoka muuten tekee.
Jalotofun ja Silmusalaatin syksyinen blogihaaste tarjosi loistavan tilaisuuden toteuttaa
tämä äsken kuvailevani unelmien ruoka, ja vihdoin ja viimein taikoa tämä uskomattoman
herkullinen resepti. Haasteen tarkoituksena oli jakaa oma herkullisin kasvisresepti,
jossa loistaisivat Silmusalden ja Jalotofun herkulliset tuotteet. Itse yhdistin
reseptissä oman lempitofumakuni, savutofun, ja tulisen silmusalaatin.
Maapähkinävoin ja savun tuomien vahvojen aromien ja Silmusalaatin raikkaus on
tämän reseptin ydin. Raskaammat raaka-aineet yhdistettynä keveyteen.
Reseptissä yhdistyy myös kivasti nuudelien tuoma pehmeys, mutta toisaalta maapähkinämurun tuoma rapeus. Eri yhdisteltyjä elementtejä, jotka loistavat yhdessä paremmin kuin yksin.
Ruoka kipusi helposti lempiruokieni ykkössijalle ja kotonakin todettiin ruoan olevan
parempaa kuin k o s k a a n. Niin hyvää kuulemma, että toinen jos kolmanneskin annos
olisi uponnut muitta mutkitta. Herkkua(ko)? Kyllä, näin lievästi sanottuna.
Todella todella todella herkullista.
Savuinen maapähkinävoi-tofuwokki:
...ja senhän tämä ruoka muuten tekee.
Jalotofun ja Silmusalaatin syksyinen blogihaaste tarjosi loistavan tilaisuuden toteuttaa
tämä äsken kuvailevani unelmien ruoka, ja vihdoin ja viimein taikoa tämä uskomattoman
herkullinen resepti. Haasteen tarkoituksena oli jakaa oma herkullisin kasvisresepti,
jossa loistaisivat Silmusalden ja Jalotofun herkulliset tuotteet. Itse yhdistin
reseptissä oman lempitofumakuni, savutofun, ja tulisen silmusalaatin.
Maapähkinävoin ja savun tuomien vahvojen aromien ja Silmusalaatin raikkaus on
tämän reseptin ydin. Raskaammat raaka-aineet yhdistettynä keveyteen.
Reseptissä yhdistyy myös kivasti nuudelien tuoma pehmeys, mutta toisaalta maapähkinämurun tuoma rapeus. Eri yhdisteltyjä elementtejä, jotka loistavat yhdessä paremmin kuin yksin.
Ruoka kipusi helposti lempiruokieni ykkössijalle ja kotonakin todettiin ruoan olevan
parempaa kuin k o s k a a n. Niin hyvää kuulemma, että toinen jos kolmanneskin annos
olisi uponnut muitta mutkitta. Herkkua(ko)? Kyllä, näin lievästi sanottuna.
Todella todella todella herkullista.
Savuinen maapähkinävoi-tofuwokki:
riisinuudeli-kasvismix:
tummia riisinuudeleita
vettä
Kalaharin suolaa
1 punainen paprika
1 pieni parsakaali
kuorettomia maapähkinöitä
loraus soijakastiketta
maapähkinävoimarinadia
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lohko paprika pieneksi, pilko parsakaali pienemmiksi kukinnoiksi. Lämmitä loraus kookosöljyä wokkipannulla ja lisää parsakaali. Paista miedolla lämmöllä parisen minuuttia. Lisää paprika ja maapähkinät. Jatka paistamista. Lisää soijakastike ja anna vihannesten pehmentyä hiukan.
- Kun kasvikset ovat suhtkoot pehmeitä, sekoittele valmiit riisinuudelit wokin sekaan.
Sekoita tofuun tulevasta maapähkinävoimarinadista loput nuudeleiden
sekaan sen jälkeen, kun olet paistanut marinoidun tofun.
maapähkinävoimarinadi:
(riisinuudeliwokkiin ja tofuun)
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamöljyä
noin 1 rkl srirachaa
noin 1 rkl kookossokeria
noin 1 rkl seesaminsiemeniä
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
noin ½-1 dl vettä sopivaan koostumukseen
- Sekoita ainekset yhteen kulhossa. Maista. Lisää tarvittaessa jotain.
Itse jouduin säätämään pariin otteeseen srirachan, suolan ja kookossokerin suhteita.
paistettu savutofu:
1 pkt Jalotofun savutofua
1 rkl kookosöljyä
maapähkinävoimarinadia
- Pilko savutofu vinosti (reunasta reunaan) puoliksi. Pilko kolmion muotoiseksi paloiksi.
Lämmitä kookosöljy ja paista tofupalat molemmin puolin pannulla.
- Laita valmiit tofupalat marinadin joukkoon. Pyörittele palaset marinadissa ja anna
maustua sen aikaa, kunnes riisinuudeliwokki on valmista. Nosta lopuksi palat pannulle
(jätä loppu marinadi kulhoon nuudeleita varten!) ja paista vielä hetken molemmin puolin.
lisäksi: Tulista Silmusalaattia ja maapähkinämurua
- Kokoa lopuksi annos. Laita riisinuudeli-kasviswokkia lautasen pohjalle, lisää keko Silmusalaattia nuudeleiden päälle, nosta ihanat tofupalat päälle ja viimeistele maapähkinämurulla. Nauti!
Smoked PB Tofu Wok:
rice noodle-veggie mix:
brown rice noodles
water
Kalahari salt
1 red pepper
1 small broccoli
some peanuts
some soy sauce
peanut butter marinade
- Boil the noodles according to package instructions.
- Chop the red pepper and broccoli to smaller pieces. Warm some
coconut oil in a wok and add the broccoli. Fry on low heat for a couple of minutes.
Add red pepper and peanuts. Add some soy sauce and allow the veggies to soften a little.
- When the veggies are cooked, stir the cooked rice noodles into the wok and stir. Stir in
the left of the peanut butter marinade after you have marinated and fried the tofu in the marinade.
- Boil the noodles according to package instructions.
- Chop the red pepper and broccoli to smaller pieces. Warm some
coconut oil in a wok and add the broccoli. Fry on low heat for a couple of minutes.
Add red pepper and peanuts. Add some soy sauce and allow the veggies to soften a little.
- When the veggies are cooked, stir the cooked rice noodles into the wok and stir. Stir in
the left of the peanut butter marinade after you have marinated and fried the tofu in the marinade.
peanut butter marinade:
2 tbsp peanut butter
2 tbsp sesame oil
2 tbsp soy sauce
about 1 tbsp Sriracha
about 1 tbsp coconut sugar
about 1 tbsp sesame seeds
3 cloves garlic, minced
water to thin the sauce
- Mix the ingredients together in a bowl. Taste. Add something more if you like.
- Mix the ingredients together in a bowl. Taste. Add something more if you like.
fried tofu:
1 block Jalotofu's Smoked tofu
1 tbsp coconut oil
peanut butter marinade
- Chop the smoked tofu in half and then cut it to smaller pieces.
Heat some coconut oil and fry the tofu pieces on both sides.
- Put the fried tofu into the peanut butter marinade. Roll the pieces in the marinade
and let sit for a while, until the rice noodle-veggie wok is ready. Finally, fry the marinated pieces
in a pan (leave the rest of the marinade for the noodles!) and fry both sides of the tofu.
- Chop the smoked tofu in half and then cut it to smaller pieces.
Heat some coconut oil and fry the tofu pieces on both sides.
- Put the fried tofu into the peanut butter marinade. Roll the pieces in the marinade
and let sit for a while, until the rice noodle-veggie wok is ready. Finally, fry the marinated pieces
in a pan (leave the rest of the marinade for the noodles!) and fry both sides of the tofu.
In addition: Spicy Silmusalaatti (sprouts) and crumbled peanuts
To serve: Put the rice-veggie wok on the bottom of the dish, add a heap of sprouts (Silmusalaatti) on top of the noodles, then add some fried tofu pieces on top and finish with crumbled peanuts. Enjoy!
"Peanut butter. In everything. Literally."
Rakkaudella, Elli
"Peanut butter. In everything. Literally."
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti