keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Karamellitäytteiset raakasuklaakonvehdit

Vihdoinkin saan toivottaa ihanaa joulua kaikille lukijoille! Tänään on aika rentoutua oikein urakalla: saunoa, viettää aikaa läheisten kanssa, nauttia jouluruoasta ja muista jouluherkuista (melkein) ähkyyn asti ja kenties saada joitain lahjojakin!



Aamulla vedin pikkutreenillä hien pintaan, sen jälkeen söin täyteläistä kookos-mantelimaito riisipuuroa (resepti tulossa!) ja katsoin perinteiseen tapaan Lumiukon. 

Suunnitelmissa olisi vielä vähän tonttuilla (paketoida lahjoja), valmistella viimeisiä jouluruokia ja tehdä raakakakku huomenna iskälle vietäväksi, lukea kirjaa, kokoontua joulupöydän ääreen äidin ja siskon kanssa, saunoa, käydä tädillä ja haudoilla, koirulin ja perheen kanssa rauhallisella joululumikävelyllä ja katsoa siskon valkkaamaa leffaa raakasuklaata nakerrellen. Paljon siis riittää mielekästä puuhaa!



Maanantaina keittiön puolella valmistui jouluinen raakasuklaa karamellitäytteellä. Joulumausteina käytin kanelia ja kardemummaa, karamellitäyte taas valmistui simppelisti tuoretaateleista. Täydellisen lopputuloksen saamiseksi olisi varmaan pitänyt pursottaa täyte suklaan sisään pursottimella, mutta unohdin sen vaiheen tyystin ja kauhoinkin täytteen lusikalla suklaisiin. Herkullista silti!

Muistathan huomioida raakasuklaata tehdessä, 
että valmistan raakasuklaani makuaistin varassa, joten mitat on suuntaa-antavia!


Karamellitäytteiset raakasuklaakonvehdit (15 kpl)

noin 80 g kaakaovoita
noin 2 rkl raakakaakaojauhetta
noin 2 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta
1 rkl lucumaa
1 tl maca-jauhetta
ripaus Kalaharin suolaa
*1½-3 rkl kookossokeria
noin ½-1 tl vaniljauutetta
noin 1 tl kanelia
noin ½ tl kardemummaa

karamellitäyte: 6 tuoretaatelia ja 2-4 rkl vettä 

Vinkki: voit laittaa suklaaseen halutessasi suoraan noin ½-1 tl piparkakkumaustetta.

*Makeutukseen voi käyttää myös agave-/vaahterasiirappia.

- Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Ota kaakaovoi kulho pois vesihauteesta, kun seos on läpikuultavaa, eikä mitään sattumia näy.

- Lisää muut ainekset ja maistele samalla tehdessäsi. Lisää rohkeasti tarvittaessa jotain - suklaan maku ei juurikaan muutu jähmettymisen jälkeen.

- Kaada raakasuklaaseoksesta puolet konvehtimuottien pohjalle niin, että muotin pohjaa ei näy.. Laita muotit jähmettymään pakkaseen siksi aikaa, kun valmistat karamellitäytteen.

- Valmista karamellitäyte muussaamalla tuoretaatelit veden kanssa haarukkalla tasaiseksi soseeksi. Voit myös soseuttaa taatelit sauvasekoittimella. Lisää vettä vain sen verran, että taateleista muodostuu sopiva, paksuhko seos.

- Ota suklaat pakkasesta. Pohjasuklaan kuuluu olla jähmettynyt, ennen kuin lisäät täytteen. Kaada taatelitäyte pursotinpussiin tai tee niin kuin minä, ja lusikoi taatelitäytettä jokaisen muotin keskelle vähän. Taatelitäytteen ei kuulu osua muotin reunoihin. 

- Kun olet täyttänyt kaikki suklaat, kaada muottien päälle jäljellä oleva raakasuklaaseos. Laita pakkaseen jähmettymään noin kymmeneksi minuutiksi. Säilytä valmiit suklaat jääkaapissa.


"Merry Christmas!"

Rakkaudella, Elli

2 kommenttia:

  1. Nyt kyllä näyttää hyvältä! Pitääköhän kokeilla? Ehkä teen eri täytteellä, mutta tuo raakasuklaa kiinnostaa... Etenkin, kun se sisältää mun suosikki mausteita! Rakastan kanelia ja kardemummaa :)

    murehteluonturhaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamista! :)
      Eri täytteillä kikkailu on itellänikin seuraavana mielessä ;)

      Poista