Jälkkäri, johon en ikinä pety on ehdottomasti suklaamousse.
Herkku, joka varmasti täyttää niin pienen kuin suurenkin makeannälän.
Kuohkea koostumus ja täyteläisen suklainen maku, jokainen lusikallinen silkkaa nautintoa.
Olen valmistanut suklaamoussea ravintolapäivää varten kehitellyllä
Taivaallistakin taivaallisemman suklaajäden -reseptillä.
Resepti on siis muuten jo tuttu ja turvallinen, mutta seoksen ei anneta jätskin tapaan olla pakkasessa kuin parisen minuuttia, vaihtoehtoisesti moussen voi antaa tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Resepti on siis muuten jo tuttu ja turvallinen, mutta seoksen ei anneta jätskin tapaan olla pakkasessa kuin parisen minuuttia, vaihtoehtoisesti moussen voi antaa tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Mikäli moussesta haluaa perinteisestä poikkeavan, tuoretaateleiden
sekaan voi blendata esimerkiksi tuoretta minttua, basilikaa (!) tai chiliä.
Oma suosikkini on tällä hetkellä suklaa-basilikamousse.
Raikas ja tuore basilika yhdistettynä tummaan raakasuklaaseen, NAM.
Oma suosikkini on tällä hetkellä suklaa-basilikamousse.
Raikas ja tuore basilika yhdistettynä tummaan raakasuklaaseen, NAM.
Suklaamousse:
1 pkt kookoskermaa
*1 tl vaniljauutetta
3 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus Kalaharin suolaa
pari kourallista kaakaonibsejä
12 tuoretaatelia
päälle: kaakaonibsejä, vadelmia tai mansikoita ja esimerkiksi raakasuklaakastiketta
*Korvaa vaniljauute tuoreella blendatulla basilikalla, niin saat upeaa suklaa-basilikamoussea.
- Vaahdota kookoskerma vaniljauutteen kanssa kuohkeaksi.
Lisää seokseen kaakaojauhe, kaakaonibsit ja ripaus suolaa.
- Blendaa tuoretaatelit pienen vesimäärän kanssa karamelliksi. Sekoita lusikalla varovasti
muiden aineiden joukkoon tasaiseksi seokseksi. Maista. Laitta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Nauti .
Creamy and Dreamy Chocolate Mousse:
1 package coconut cream
*1 tsp vanilla extract
3 tbsp raw cacao powder
some cacao nibs
a sprinkle of Kalahari salt
12 dates
*Substitute the vanilla extract with fresh basil or chili
and you'll get amazing chocolate basil or chili mousse.
*Substitute the vanilla extract with fresh basil or chili
and you'll get amazing chocolate basil or chili mousse.
- Whisk the coconut cream with vanilla extract to a fluffy mixture.
Add cacao, cacao nibs and salt to the mixture.
- Blend the dates with some water to a caramel sauce.
Stir the sauce to the coconut whip mixture carefully.
Taste. Put in the fridge and let sit for about 30 minutes.
"Enjoy it."
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti