lauantai 7. marraskuuta 2015

Suklaamannapatukat - Choco Coco Raw Bars


yhteistyössä Foodin

Yksi uusimmista villityksistäni keittiössä on..mikä muukaan kuin.. Foodinin kookosmanna. 
Valkoista, samettisen sileää, kookostahnaa, nam. Itse tykkään lusikoida kookosmannaa fiiliksen mukaan vähän joka ruokaan, mutta eniten manna loistaa smoothieiden seassa, puuron päällä ja raakaherkuissa. Omalla kohdallani kookosmanna on syrjäyttänyt keittiössä melkein, huom. melkein, ainaisen lempparini - maapähkinävoin. Herkuttelen kookosmannaa siis maapähkinävoin tapaan suoraan purkista. Mites, joko olette maistaneet tätä viatonta valkoista herkkua ja päässeet osaksi mannamaniaa? Mikäli olette, niin mitkä ovat teidän lempparitapanne käyttää mannaa? 

Heti kun sain käteeni purkillisen kookosmannaa, resepti-idea pehmeän suklaisista mannapatukoista iski tajuntaani. Suklaa ja kookos. Bounty. Raaka. MM-mm. Yhdistelin blenderiin lempiainesosiani summanmutikassa ja tuloksena oli ihanaa hampaissa rouskahtelevaa suklaaseosta. Nam, nam ja NAM. Kaiken kukkuraksi makuraati näytti peukkua kokeilulle, joten eikun reseptiä kehiin!


 Suklaamannapatukat:
(3 isoa patukkaa)

1 dl manteleita
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl tuoretaateleita
2 rkl kookosmannaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl kookosnektaria
ripaus Kalaharin suolaa

2 rkl kaakaonibsejä
3 rkl kvinoamuroja

kookosmannakuorrute:
1-2 rkl kookosmannaa ja lämmintä vettä

- Blendaa mantelit ja cashewit ensin muruksi. Lisää taatelit, manna, 
kaakaojauhe, nektari ja suola. Blendaa seos yhteen.

- Kaada raakamassa kulhoon ja sekoita vielä nibsit ja kvinoamurot sekaan.
 Painele massa kelmutettuun vuokaan tasaiseksi lusikan tai nuolijan avulla. 
Kuorruta kookosmannaseoksella ja ripottele kuorrutuksen päälle nibsejä halutessasi. 
Laita seos jääkaappiin tekeytymään. Leikkaa patukat paloiksi ja nauti!


Choco Coco Raw Bars:
(3 large ones)

1 dl almonds
1 dl cashew nuts
1 dl dates
2 tbsp coconut puree
2 tbsp raw cacao powder
1 tbsp coconut nectar
 Kalahari salt

2 tbsp cacao nibs
3 tbsp quinoa pops

coconut icing: 
1-2 tbsp coconut puree and some warm water

- First blend almonds and cashews. Add dates, coconut puree, cacao powder, nectar
 and some salt. Blend the ingredients together so that the mixture becomes quite sticky.

- Pour the raw mixture into a bowl and stir cacao nibs and quinoa pops into the mixture. Press 
the mixture to a baking dish. Frost with coconut icing and top with cacao nibs. Put in the fridge to set. Slice the mixture into equal rectangular pieces and enjoy. Keep the leftovers in the fridge.


"#mannamania."

Rakkaudella, Elli


2 kommenttia:

  1. Aaahh, miten herkulliselta nämä patukat näyttävätkään!! Kyllä kelpaisi tähän sateisen harmaaseen sunnuntaihin tällainen suklaa-annostus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Oli ihan huippu herkullisia! Pakko tehä pian uudelleen..:D

      Poista