taas palataan perusasioiden äärelle.
Siinä makupari, josta en pääse yli enkä ympäri.
Raikas minttu ja täyteläinen kaakaon maku.
Ei hedelmiä.. mitä minä nyt syön?
Pienen tuumailun ja kaappien koluamisen jälkeen olin saanut toteuttamisen arvoisen idean.
Maultaan pallerot muistuttavat paljon kaupassa myytäviä raakapatukoita.
Itse en osta kaupasta patukoita kuin hätätapauksessa (hirveä nälkä, eväät jäänyt kotiin),
koska itse tehtynä saa paljon enemmän halvemmalla ja itselleen sopivan makuyhdistelmän.
Pallerot ovat gluteenittomia, maidottmia, vegaanisia, eikä niissä ole lisättyä sokeria.
Pallerot ovat vain semiraakoja kaurahiutaleiden takia.
Voit halutessasi korvata reseptin kaurahiutaleet pähkinöillä (cashew sopii mainiosti!)
tai lisätä kookoshiutaleita toisen desin.
Minttusuklaapallerot (n.20 kpl, semiraaka)
*15 taatelia
1 dl kookoshiutaleita
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl carob-/raakakaakaojauhetta
*3-5 tippaa piparminttuöljyä
*Jos et käytä tuoretaateleita, niin liota ne.
Piparminttutippoja kannattaa lisätä varovasti, sillä mintun maku on yllättävän vahva.
Jos et tykkää mintun mausta, voit rohkeasti lisätä
esimerkiksi vaniljatippoja tai muita mausteita!
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon tai hyvätehoiseen blenderiin
- Surruta aineet yhteen sauvasekoittimella tai blenderissä niin,
että seoksesta tulee rakenteelta taikinan oloista.
Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa jotain mieltymyksesi mukaan.
- Ota lusikallinen seosta ja pyörittele se vetisillä käsillä palloksi.
Laita tarjoiluastialle. Toista niin kauan, kunnes seos on loppu.
- Jos haluat voit vielä pyöritellä pallot esimerkiksi raakakaakaojauheessa,
mulperi-//pähkinämurussa tai kookoshiutaleissa.
- Laita pallot jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Sitten voit käydä niitten kimppuun! (...tai tarjoilla muillekin.)
Pallerot ovat gluteenittomia, maidottmia, vegaanisia, eikä niissä ole lisättyä sokeria.
Pallerot ovat vain semiraakoja kaurahiutaleiden takia.
Voit halutessasi korvata reseptin kaurahiutaleet pähkinöillä (cashew sopii mainiosti!)
tai lisätä kookoshiutaleita toisen desin.
Omasta mielestäni pallerot olivat melko makeita, mutta maistatin näitä myös äidilläni
ja hänen mielestä makeutta olisi saanut olla enemmänkin.
Maistakaa siis taikinaa ennen palloiksi pyörittämistä!
Minttusuklaapallerot (n.20 kpl, semiraaka)
*15 taatelia
1 dl kookoshiutaleita
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl carob-/raakakaakaojauhetta
*3-5 tippaa piparminttuöljyä
*Jos et käytä tuoretaateleita, niin liota ne.
Piparminttutippoja kannattaa lisätä varovasti, sillä mintun maku on yllättävän vahva.
Jos et tykkää mintun mausta, voit rohkeasti lisätä
esimerkiksi vaniljatippoja tai muita mausteita!
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon tai hyvätehoiseen blenderiin
- Surruta aineet yhteen sauvasekoittimella tai blenderissä niin,
että seoksesta tulee rakenteelta taikinan oloista.
Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa jotain mieltymyksesi mukaan.
- Ota lusikallinen seosta ja pyörittele se vetisillä käsillä palloksi.
Laita tarjoiluastialle. Toista niin kauan, kunnes seos on loppu.
- Jos haluat voit vielä pyöritellä pallot esimerkiksi raakakaakaojauheessa,
mulperi-//pähkinämurussa tai kookoshiutaleissa.
- Laita pallot jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Sitten voit käydä niitten kimppuun! (...tai tarjoilla muillekin.)
"The body is your temple.
Keep it pure and clean for the soul to reside in."
- B.K.S lyengar
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti