torstai 14. elokuuta 2014

Tomaattinen pestopasta

                             Nyt on kesäloma loppu ja aika palata taas opiskelun pariin.
               Toisaalta on tuntunut ihan kivalta palata arkeen, kun päiviin tulee jotain rutiinia,
                                          ja pidän kuitenkin myös opiskelusta.
        Olen nimittäin sellainen ihminen, joka haluaa tietää kaikista asioista kaiken (utopista, I know)
                                     mutta kyllä loma silti voittaa arjen kuus nolla.

      Lomalla olo on vaan niin vapauttavaa. Saa mennä ja tulla niin kuin haluaa, ilman kiirettä.
    Lomalla on aikaa ja energiaa niin moneen muuhun asiaan, jota opiskelun lomassa ei "ehdi" tehdä.
         Loma inspiroi, ainakin minua. Lomalla pystyn olemaan sataprosenttisesti oma itseni.

                        Tällä tarkoitan sitä, että stressi, eikä mikään muukaan paina.
              Pystyn keskittymään juuri sellaisiin asioihin, jotka kiinnostavat minua eniten.
                       Työskennellä eri projektien äärellä ja antaa luovuuden kukkia.


 Mutta nyt reseptiin. Ennen kuin lähdin minireissulle mummolaan, valmistin kotona ihanan illallisen.
 
 Yksi lempimakuyhdistelmistäni (mintun ja kaakaon lisäksi) on ehdottomasti tomaatti ja basilika.
               Tomaatti ja basilika yhdessä luovat myös täydellisen pastakastikkeen.
 Jos tomaattiin ja basilikaan lisää vielä muutaman aineksen, niin syntyy itsetehtyä pestoa, nam.


                              Tämäkin resepti menee kastiin nopea, herkullinen ja semiraaka.
                               Resepti on taas kerran gluteeniton, maidoton ja vegaaninen.

                                   Resepti pystyy myös toteuttamaan raakaruoan kriteerit,
        jos valmistaa pastaksi kesäkurpitsa-/porkkanapastaa. Sen kun vain tekee kesäkurpitsasiivuja
                              ja antaa niiden marinoitua parituntia jääkapissa peston seassa.


Tomaattinen basilika-pestopasta (6-8:lle)

4 kypsää tomaattia
reilu kourallinen tuoretta basilikaa
noin 40-50 g tuoretta pinaattia
*4-6 valkosipulinkynttä
150 g manteleita
noin 1 tl kalaharin suolaa
ripaus mustapippuria
noin 1 dl ekstraneitsytoliiviöljyä

gluteenitonta pastaa/raakapastaa (kesäkurpitsa-/porkkanapastaa..)

*Mikäli et erityisesti pidä valkosipulista, voit jättää sen reseptistä pois ja lisätä tilalle jotain muuta maustetta/sipulia. Lisää valkosipulia sen mukaan, kuinka vahvan makuista pestoa haluat. Kuudesta kynnestä tulee melko tulisen makuista pestoa!

- Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä tai valmista raakapasta
 käyttäen apuna kuorimaveistä tai siihen tarkoitettua välinettä (julienne peeler tms)

- Hienonna valkosipulinkynnet ja mantelit karkeasti ja lohko tomaatit

- Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeesi tai sekoituskulhoon ja blendaa tai 
sauvasekoita melko tasaiseksi. Itse en blendannut kastiketta ihan sileäksi vaan jätin pieniä mantelisattumia peston sekaan. Maista ja lisää tarvittaessa jotain.

- Sekoita pestoa valmiin pastaan sekaan pienissä erin, 
jotta huomaat milloin peston ja pastan määrä on oikeassa suhteessa

- Annostele lautasille ja ripottele päälle oluthiivahiutaleita ja koristele tuoreella basilikalla

Nauti!


                "I'm really bad at measuring pasta, so if you and 79 of your friends
            want spaghetti, come on over!"

       Rakkaudella, Elli










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti