maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulugranola ja lahjavinkit

Vou-vou-vouuuu-uu. Huomenna on jo 8. päivä joulukuuta. Niin se aika vaan rientää. 
Lupailin jo viikko sitten kertovani teille enemmän yhdestä isosta projektista, mutta valitettavasti
 aikataulu projektin suhteen on vähän venähtänyt hienosäädön takia. Projekti on kuitenkin
 tarkoitus viedä loppuun tällä viikolla, jolloin kerron myös mitä muutos tarkemmin koskee
 - voin paljastaa sen verran että blogin kannalta muutos on ISO.

Pikkujoulukauden ollessa kuumimmillaan, kaupat täyttyvät joululahjametsästäjistä.
Täydellisiä lahjoja niin perheenjäsenille, kavereilla kuin poika- ja tyttöystävillekin etsitään. 
Mikä vaan ei kelpaa, mutta jotain on silti pakko löytää. Tuttu tunne? Mullekin ennen.


Lahjojen antamisessa olen siirtynyt vähän sille moodille,
 että annan lahjan, mikäli sopiva lahja sattuu eteen. Itse kallistun
 lahjoissa sen puolelle, etten osta mitään turhaa tavaraa,
 vaan annan joko elämyslahjan tai teen itse omin kätösin jotain. 


Tässä lista lahjoihin, joista tulisin itse (ja uskon että monet monet muutkin) iloiseksi:

Lahjakortti brunssille (esim. Sandroon), lahjakortti hierontaan tai urheiluhierontaan, 
itsetehty aamupala/lounas/brunssi tai hieronta lahjansaajan valitsemana päivänä, 
hurrawin huulirasvat (!), luomulaatuisia herkkuja (esim. Foodinilta!)
joku hyvä kirja (Vaneljan uusi "Kiitos Hyvää Pikaruokaa"), tuoksukynttilät,
yllätysmatka Viroon, Ruotsiin tai budjetin salliessa kaukaisempaan kohteeseen, itsetehdyt kakkutikkarit tai purkillinen jouluista granolaa, jonka resepti löytyy alhaalta.

Mikäli joulugranolaa antaa lahjaksi, suosittelen säilömään granolan kauniiseen
 lasipurkkiin ja vaikka kirjottamaan lappuselle reseptin granolaa varten,
 jotta lahjansaaja voi halutessaan valmistaa mysliä myöhemmin itse.
Purkin ympärille vielä kaunista lahjanarua ja herkullinen mutta samalla kaunis lahja on taattu!

Joulugranola

4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 dl kvinoamuroja
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl raakakaakaonibsejä
*1 dl pekaanipähkinöitä
noin 1 dl taateleita ja viikunoita

2-3 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljauutejauhetta
kanelia, paljon!
ripaus Kalaharin suolaa

2 dl tuoretaateleita ja 1 dl mantelimaitoa
noin 2 rkl vesihauteessa sulatettua kookosöljyä

*Voit käyttää pekaanien sijasta esimerkiksi manteleita.

- Sekoita kaikki kuivat ainesosat yhteen. Poista taateleista kivet ja blendaa soseeksi
 mantelimaidon kanssa. Sulata kookosöljy ja lisää öljy ja taatelisose granolan sekaan.

- Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita uuniin noin kymmeneksi minuutiksi
175 asteeseen. Nauti esimerkiksi smoothiebowlin, kookos- tai cashewjogon kanssa!

Christmas Granola

4 dl gluten-free oat flakes
1/2 dl quinoa pops
1/2 dl sunflower seeds
1/2 dl cacao nibs
*1 dl pecans
about 1 dl dates and figs

2-3 tsp gingerbread spice
1 tsp vanilla
cinnamon
Kalahari salt

2 dl dates ja 1 dl almond milk
about 2 tbsp coconut oil, melted

*You can substitute pecans with almonds for example.

- Pre-heat the oven to 175 celsius. Stir all the dry ingredients together. 
Blend 2 dl dates with almond milk until the mixture becomes smooth.
Melt the coconut oil and combine the wet ingredients together with the dry. 

- Place the granola in the oven to bake for 10 minutes.
Enjoy with smoothie, coconut or cashew yoghurt.


"It's beginning to look a lot like Christmas."

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti