Makea ja mausteinen kvinoa yhdessä raikkaan juhlavan salaatin kanssa kruunaavat
joulupöydän menun. Makeus kvinoaan tulee luonnollisista makeuttajista: kuivatuista
taateleista, rusinoista ja goji-marjoista. Pehmeää makua tuo kookosöljy ja jouluisen
kvinoasta taikoo mitkäs muutkaan, kuin joulun omat mausteet: kaneli ja kardemumma!
Perinteisestä vihersalaatista saa astetta juhlavamman vaihtamalla vaaleat lehtiversot
tummiin, reseptissä pinaattiin ja tammenlehtisalaattiin - myös rucola käy hyvin.
Luksusta salaattiin tuo ihanat suussa rapsahtelevat ja kauniisti kimaltavat granaattiomenan
siemenet yhdessä paahdettujen pekaanipähkinöiden ja arganöljyn kanssa.
Joulupöydän menu on nyt kaiken kaikkiaan koossa, mutta älkäähän
unohtako joulupöydän jälkkäriä: mehevää ja kuohkeaa taatelikakkua!
Ihanaa ja stressittömää joulunodotusta!
Jouluinen superkvinoa
2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1 rkl kookosöljyä
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
Kalaharin suolaa
1 dl taateleita
1 dl rusinoita
1 dl goji-marjoja
- Huuhtele ja keitä kvinoa. Kun kvinoa on kypsää, lisää muut ainesosat. Maista.
Voit tarjoilla kvinoan joko kuumana tai kylmänä - itse tarjoilen kvinoan yleensä kylmänä.
Luksussalaatti
pinaattia, rucolaa
tammenlehtisalaattia
granaattiomenan siemeniä
kevyesti paahdettuja pekaanipähkinöitä
loraus arganöljyä
Kalaharin suolaa
- Huuhtele pinaatti, rucola ja tammenlehtisalaatti. Ripottele suolaa vihreisiin.
Paahda ja suolaa pekaanipähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Kokoa granaattiomenan
siemenet ja pekaanit salaattipedin päälle ja lisää päälle loraus arganöljyä. Nauti lisäkkeenä.
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti