maanantai 21. joulukuuta 2015

Jouluruokaa: makea superkvinoa ja vihersalaatti



Makea ja mausteinen kvinoa yhdessä raikkaan juhlavan salaatin kanssa kruunaavat 
joulupöydän menun. Makeus kvinoaan tulee luonnollisista makeuttajista: kuivatuista
 taateleista, rusinoista ja goji-marjoista. Pehmeää makua tuo kookosöljy ja jouluisen
 kvinoasta taikoo mitkäs muutkaan, kuin joulun omat mausteet: kaneli ja kardemumma!

Perinteisestä vihersalaatista saa astetta juhlavamman vaihtamalla vaaleat lehtiversot
 tummiin, reseptissä pinaattiin ja tammenlehtisalaattiin - myös rucola käy hyvin. 
Luksusta salaattiin tuo ihanat suussa rapsahtelevat ja kauniisti kimaltavat granaattiomenan
 siemenet yhdessä paahdettujen pekaanipähkinöiden ja arganöljyn kanssa.

Joulupöydän menu on nyt kaiken kaikkiaan koossa, mutta älkäähän
 unohtako joulupöydän jälkkäriä: mehevää ja kuohkeaa taatelikakkua!

Ihanaa ja stressittömää joulunodotusta!


Jouluinen superkvinoa

2 dl kvinoaa
4 dl vettä

1 rkl kookosöljyä
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
Kalaharin suolaa

1 dl taateleita
1 dl rusinoita
1 dl goji-marjoja

- Huuhtele ja keitä kvinoa. Kun kvinoa on kypsää, lisää muut ainesosat. Maista. 
Voit tarjoilla kvinoan joko kuumana tai kylmänä - itse tarjoilen kvinoan yleensä kylmänä.

Luksussalaatti

pinaattia, rucolaa
tammenlehtisalaattia
granaattiomenan siemeniä
kevyesti paahdettuja pekaanipähkinöitä
loraus arganöljyä
Kalaharin suolaa

- Huuhtele pinaatti, rucola ja tammenlehtisalaatti. Ripottele suolaa vihreisiin. 
Paahda ja suolaa pekaanipähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Kokoa granaattiomenan
 siemenet ja pekaanit salaattipedin päälle ja lisää päälle loraus arganöljyä. Nauti lisäkkeenä.

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti