Uudenvuoden tarjoiltaviin kuuluu perinteisesti perunasalaatti.
En ole oikeastaan aiemmin ollut mikään suurin perunasalaattifani,
ennen kuin maistoin OmNamin lounaalla tarjottua versiota perunasalaatista
OmNamin versio perunasalaatista ei ollut ihan perinteinen - kuminalla maustetun perunan
lisäksi salaatissa oli makeita paahdettuja porkkanoita, selleriä ja koko komeus oli
sekoitettu ihanan kermaiseen dijon-kreemiin. Rakkautta ensisilmäyksellä, kyllä.
Mikäli perunasalaatti ei syystä tai toisesta houkuttele,voit yhtä hyvin valmistaa
Waldorfin salaattia , joka saa makunsa samasta kastikkeesta kuin kyseinen perunasalaatti.
Rentouttavaa alkanutta viikkoa!
Perunasalaatti (noin 6:lle)lisäksi salaatissa oli makeita paahdettuja porkkanoita, selleriä ja koko komeus oli
sekoitettu ihanan kermaiseen dijon-kreemiin. Rakkautta ensisilmäyksellä, kyllä.
Mikäli perunasalaatti ei syystä tai toisesta houkuttele,voit yhtä hyvin valmistaa
Waldorfin salaattia , joka saa makunsa samasta kastikkeesta kuin kyseinen perunasalaatti.
Rentouttavaa alkanutta viikkoa!
10 perunaa
*6-8 pientä porkkanaa
vaahterasiirappia
½ sipuli
1 tl juustokuminaa
ripaus Kalaharin suolaa
ripaus mustapippuria
cashew-majoneesi:
*1 ½ dl liotettuja cashewpähkinöitä
reilu ½ dl vettä
3 tl Dijon sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
*1 tl vaahterasiirappia
1-2 rkl oliiviöljyä
½-1 tl Kalaharin suolaa
ripaus mustapippuria
*Mikäli haluat perinteisemmän version, laita porkkanoiden sijasta
salaattiin 2 kuorittua ja pilkottua omenaa sekä 2-3 pilkottua maustekurkkua.
salaattiin 2 kuorittua ja pilkottua omenaa sekä 2-3 pilkottua maustekurkkua.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, kuori ja pilko porkkanat.
Kaada porkkanapalat kulhoon, kaada päälle vaahterasiirappi ja ripottele päälle
vähän Kalaharin suolaa. Kääntele mausteet lusikalla porkkanoiden sekaan.
Laita uuniin noin 20 minuutiksi, tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kaada porkkanapalat kulhoon, kaada päälle vaahterasiirappi ja ripottele päälle
vähän Kalaharin suolaa. Kääntele mausteet lusikalla porkkanoiden sekaan.
Laita uuniin noin 20 minuutiksi, tai kunnes ne ovat kypsiä.
- Pese ja kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli.
- Valmista kastike blendaamalla kaikki muut ainekset, paitsi oliiviöljy, tasaiseksi. Blendaa, kunnes seos on tasaista. Lisää oliiviöljy ja blendaa tasaiseksi seokseksi. Maista. Lisää tarvittaessa jotain.
- Sekoita majoneesi muiden ainesten joukkoo, mausta suolalla,
mustapippurilla ja kuminalla. Sekoita, ja kaada tarjoiluastialle.
mustapippurilla ja kuminalla. Sekoita, ja kaada tarjoiluastialle.
- Tarjoa lisäkkeenä esim. tuoreen, lämpimän leivän kera.
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti