Waldorfin salaatti on aina ollut ehdottomasti yksi lempisalaateistani
caesar-salaatinrinnalla ja kuulunut koko pienen elämäni ajan perheemme
perinteisiin joulupöydän tarjottaviin - en siis halunnut poiketa tänäkään
vuonna perinteisestä, vaan päätin tehdä oman versioni kyseisestä herkkusalaatista!
Waldorfissa ihanan raikkaat ainesosat: omenat, viinirypäleet ja varsiselleri
on taitavasti yhdistetty täyteläiseen majoneesikastikkeeseen. Salaatin valmistaminen
onnistuu kuitenkin kätevästi myös ilman maitopohjaista majoneesia, nimittäin
cashewpähkinöistä loihdittu majoneesi maistuu melkein samalta kuin 'aito majoneesi'
- omasta mielestäni maku on itseasiassa parempi kuin perinteisen.
Rakennetta salaattiin tuovat ihanat aivopähkinöiksikin kutsutut saksanpähkinät.
Salaattia syömällä viisastut siis myös varmasti ;)
Oikein rentouttavaa ja ihanaa sunnuntaita! Itelläni on huomenna
ensimmäinen virallinen lomapäivä, jota aion juhlistaa Sandron lounaalla, yey!
Waldorfin salaatti
2 omenaa
2 dl viinirypäleitä
6 varsisellerin vartta
1 dl saksanpähkinöitä
majoneesikastike:
1 1/2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 rkl omenaviinietikkaa
3 tl Dijon-sinappia
*pari taatelia
1/2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl Kalaharin suolaa
mustapippuria
*Voit käyttää makeutukseen vaihtoehtoisesti teelusikallisen kookossokeria.
- Kuori ja pilko omenat. Lohko varsiselleri, viinirypäleet ja pähkinät.
- Valmista majoneesikastike blendaamalla kaikki ainesosat yhteen
tehosekoittimessa. Lisää vettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi. Maista.
- Sekoita majoneesi muiden ainesten joukkoon. Nauti.
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti