lauantai 19. joulukuuta 2015

Jouluruokaa:Waldorfin salaatti


Waldorfin salaatti on aina ollut ehdottomasti yksi lempisalaateistani
 caesar-salaatinrinnalla ja kuulunut koko pienen elämäni ajan perheemme
 perinteisiin joulupöydän tarjottaviin - en siis halunnut poiketa tänäkään
 vuonna perinteisestä, vaan päätin tehdä oman versioni kyseisestä herkkusalaatista!

 Waldorfissa ihanan raikkaat ainesosat: omenat, viinirypäleet ja varsiselleri
 on taitavasti yhdistetty täyteläiseen majoneesikastikkeeseen. Salaatin valmistaminen 
onnistuu kuitenkin kätevästi myös ilman maitopohjaista majoneesia, nimittäin 
cashewpähkinöistä loihdittu majoneesi maistuu melkein samalta kuin 'aito majoneesi' 
- omasta mielestäni maku on itseasiassa parempi kuin perinteisen. 
Rakennetta salaattiin tuovat ihanat aivopähkinöiksikin kutsutut saksanpähkinät. 
Salaattia syömällä viisastut siis myös varmasti ;)

Oikein rentouttavaa ja ihanaa sunnuntaita! Itelläni on huomenna
 ensimmäinen virallinen lomapäivä, jota aion juhlistaa Sandron lounaalla, yey!


Waldorfin salaatti

2 omenaa
2 dl viinirypäleitä
6 varsisellerin vartta
1 dl saksanpähkinöitä

majoneesikastike:

1 1/2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 rkl omenaviinietikkaa
3 tl Dijon-sinappia
*pari taatelia
1/2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl Kalaharin suolaa
mustapippuria

*Voit käyttää makeutukseen vaihtoehtoisesti teelusikallisen kookossokeria.

- Kuori ja pilko omenat. Lohko varsiselleri, viinirypäleet ja pähkinät.

- Valmista majoneesikastike blendaamalla kaikki ainesosat yhteen
 tehosekoittimessa. Lisää vettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi. Maista.

- Sekoita majoneesi muiden ainesten joukkoon. Nauti.

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti