Yksi omista lempijouluruoistani on aina ollut sienisalaatti - rosollista olen oppinut tykkäämään
vasta vuosien totuttelemisella. Sienisalaatti ja rosolli ovat mielestäni aika must-lisäkkeitä,
mikäli halutaan valmistaa perinteinen suomalainen joulukattaus, vai mitä mieltä olette?
Tällä kertaa sienisalaatti ei valmistunut metsäsienistä, vaan kaupanlaarista poimituilla
herkkusienillä. Hups. Perinteisen kerma-smetana-kastikkeen sijasta valmistin valkoisen tahnan liotetuista cashewpähkinöistä ja mausteista. Omasta mielestäni lopputulos maistui lähestulkoon perinteiseltä ja oli myös reseptientestaajani, äidin, makuun. Sienisalaatin kanssa herkuttelin valmistamiani punajuuripyöryköitä, joiden resepti ilmestyy blogiin lauantaina!
Rosollin valmistin muuten perinteisellä tavalla, mutta rosollin kastikkeen pyöräytin
kookoskermasta ja punajuurimehujauheesta, jota kokeilin itseasissa ensimmäistä kertaa. Punajuurimehujauhe antoi kastikkeelle suloisen vaaleanpunaisen värin, ja uskon, että jauhe
löytää pian paikkansa joka-aamuisissa smoothiebowleissani ja kookoskermavaahdon
luonnollisena väriaineena. Mites,joko olette kokeilleet punajuurimehujauhetta?
Jos olette, niin heittäkää mulle lisävinkkejä jauheen monipuoliseen käyttöön!
Perinteinen rosolli
3 perunaa
3 punajuurta
3 porkkanaa
Kalaharin suolaa
2 vihreää omenaa
1 suolakurkku
- Pilko ja keitä juurekset. Mausta suolalla. Pilko
omenat ja suolakurkku. Sekoita kaikki ainesosat yhteen.
Rosollin CocoWhip
250 ml kookoskermaa
2-3 tl kookossokeria
valkopippuria, Kalaharin suolaa
- Laita kaikki ainekset kulhoon. Vatkaa kookoskerma
vaahdoksi ja maista. Tarjoa kastike rosollin kanssa.
Sienisalaatti
200 g herkkusieniä
Kalaharin suolaa
vettä
1 keltasipuli
mustapippuria
valkopippuria
Kalaharin suolaa
cashewkerma:
2 dl liotettuja casheweita
yhden sitruunan mehu
3 tl vaahterasiirappia
1/2 tl psylliumia ja 1 dl vettä
noin 1 dl vettä
ripaus Kalaharin suolaa
- Valmista suolasienet liottamalla sieniä suolavedessä. Kun sienet ovat tarpeeksi suolaisia,
puristele sienistä ylimääräinen vesi pois ja pilko sienet pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli.
- Sekoita psyllium veden kanssa ja anna turvota 15 minuuttia.
Blendaa kaikki cashewkerman ainesosat yhteen ja maista.
- Sekoita cashewkerma sienten ja sipulin joukkoon. Mausta
musta- ja valkopippurilla sekä suolalla. Maista. Säilytä jääkaapissa.
Rakkaudella, Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti