keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Uudenvuoden minimenu: Raaka vadelma-lakupiirakka



Uudenvuoden minimenun jälkkäriksi valikoitui lempeän lakritsinen ja suloisen
 vaaleanpunainen vadelmaraakapiirakka. Piiraan pohjassa loistaa yhdet lemppariainesosistani:
rapsakat parapähkinät, makeat medjool-taatelit ja vaniljauutejauhe (!). Piirakan kuorrutteeseen 
päätin kokeilla uutta tuttavuutta: Foodinin lakritsinjuuriuutejauhetta, jota olen nyt innostunut käyttämään myös smoothieiden joukossa. Täyte oli täydellisen samettista ja juuri sopivan makeaa sekä raikasta. Kokonaisuudessaan siis varsin toimiva tapa päättää ateria kuin ateria.  

En ole ennen oikein lämmenyt lakritsille, mutta Foodinin lakritsinjuurijauhe
 on yllättänyt kyllä positiivisesti: lakujauheeksi ihanan mieto, ja helppo tapa totuttaa 
makuaisti pikkuhiljaa lakritsin makuun. Joko olette testanneet lakujauhetta?
 Mikäli olette, niin onko lakujauhe ollut positiivinen lisä maustekaappiin?

Huomaa: Kuvien piirakassa on käytetty vain about puolet pohjamassasta ja täytteestä.
Piirakan voi valmistaa yhden ison piirakkavuoan sijasta useampaan pikkuvuokaan :)


Raaka vadelma-lakupiirakka

pohja:

ripaus Kalaharin suolaa

- Laita parapähkinät, vaniljauutejauhe ja suola tehosekoittimeen. Blendaa muruksi. Lisää taatelit ja blendaa tahmaiseksi massaksi. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjapiirakkavuoan pohjalle.

kuorrute:

250 ml kookoskermaa

2 dl taateleita
1 1/2 dl sulatettuja vadelmia
pieni loraus vettä

ripaus Kalaharin suolaa

- Laita taatelit, sulatetut vadelmat ja loraus vettä tehosekoittimeen. Blendaa tasaiseksi. 

- Laita kookoskerma, vadelma-taateliseos ja mausteet kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. 
Maista. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota piirakkapohjan päälle. 

- Laita raakapiirakka jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. 
Koristele valmis piirakka vadelmilla ja macadamiamurulla. 

Rakkaudella, Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti